detector.media
30.05.2015 22:56
На ліквідацію Нацкомморалі відведено 5 місяців - Кабмін

На Урядовому порталі 30 травня опубліковано постанову «Про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі» № 333.

 

Документ за підписом прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка передбачає створення комісії з ліквідації НЕК на чолі з Геннадієм Дерев’янчуком. Поінформувати про результати проведеної роботи він має у п’ятимісячний строк. 

 

Раніше «Детектор медіа» з власних джерел стало відомо, що 27 травня Кабінет Міністрів України одноголосно прийняв постанову про ліквідацію НЕК. Цю процедуру передбачено ухваленим у лютому законом «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)».

 

Нагадаємо, цей закон 3 березня підписав Президент Петро Порошенко.

 

Згідно з новим законом із закону «Про захист суспільної моралі» виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності НЕК. У законі також зазначається, що контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, податкову політику, митну справу, у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Для остаточної ліквідації НЕК бракувало рішення Кабінету Міністрів. У березні Рух «Стоп цензурі!» та РПР-Медіа поширили заяву із закликом до Кабінету Міністрів України завершити процес ліквідації НЕК.

 

31 березня Кабмін звільнив голову НЕК Василя Костицького за власним бажанням.

 

2 квітня перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова заявила про те, що уряд затягує ліквідацію НЕК, держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY