detector.media
30.05.2015 15:38
У «ДНР» прийняли «закон» щодо регуляції її інформаційної сфери
У «ДНР» прийняли «закон» щодо регуляції її інформаційної сфери

29 травня «Парламент "ДНР"» прийняв «закон» «Про інформацію та інформаційні технології». Про це повідомляє «Рада "ДНР"».

 

За задумом «Комітету Народної Ради з інформаційної політики та інформаційних технологій», головною метою «документа» є визначення механізму регулювання застосування інформаційних технологій на території «ДНР».

 

Ним визначаються основні терміни, необхідні для правового регулювання відносин у сфері інформації, інформаційних технологій та захисту інформації, встановлені обмеження доступу до інформації, особливості поширення інформації, «державне» регулювання у сфері застосування інформаційних технологій.

 

Крім того, проектом Закону визначено порядок використання інформаційно-телекомунікаційних мереж, порядок ведення «Єдиного реєстру доменних імен, покажчиків сторінок вебсайтів і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в інтернеті з забороненим у «ДНР» контентом.

 

Положеннями проекту Закону встановлено порядок обмеження доступу до інформації, поширюваної з порушенням законодавства «ДНР», врегульовані питання захисту інформації та відповідальності за правопорушення у сфері інформації та інформаційних технологій.

 

Нагадаємо, У Міністерстві інформаційної політики планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками  встановити «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. У травні було відновлено мовлення українських телеканалів відновлено в Слов'янську, Краматорську та Артемівську.

 

25 травня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав ініційовану Мінінформполітики та підтриману урядом постанову «Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв'язку, в особливий період».

 

У документі, зокрема, йдеться про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY