detector.media
29.05.2015 16:21
Леся Ганжа стала редактором сайту «Доступ до правди»
Леся Ганжа стала редактором сайту «Доступ до правди»

Екс-заступник шеф-редактора «Детектор медіа» та екс-редактор «Редакторського порталу» Леся Ганжа з 2 червня стане редактором-журналістом сайту «Доступ до правди». Про це повідомляє громадська організація «Центр UA».

 

«Моє завдання перетворити сервісний ресурс, яким нині є «Доступ», на сервісно-новинний»,  - коментує Леся Ганжа.

 

Як ідеться у повідомленні для ЗМІ, на сайті з'являться новини та історії про те, як реагують чиновники на запити громадян та з якими викликами стикаються ті, хто подає запити в державні органи; а також  щодо того, до яких зрушень у суспільстві призводить активне використання закону України «Про доступ до інформації».

 

Крім того, сайт оновить дизайн, посилить  комунікацію з активними користувачами та  налагодження співпраці з колегами із Східної Європи, які координують схожі інтернет-ресурси.

 

«Доступ до правди» засновано ГО «Центр UA» на платформі інтернет-видання «Українська правда» активістами громадської організації «Центр UA» у 2014 році. Він працює на платформі з відкритим кодом Alavateli, яка була розроблена британською організацією mySociety.  Аналогічні сайти для надсилання запитів на публічну інформацію, на базі Alavateli, були створені та діють ще у 19 країнах світу.

 

За даними ГО «Центр UA», у 2014 році ресурс відвідало більше 400 000 інтернет-користувачів. На сьогодні, через сайт було зроблено більше 5000 запитів на публічну інформацію до понад 920 органів влади в Україні.

 

Закон України «Про доступ до публічної інформації» було прийнято у січні 2011 році. Він набув чинності 9 травня того ж року.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Лесі Ганжі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY