detector.media
28.05.2015 17:56
Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн
Суд у справі щодо вбивств активістів під час Євромайдану транслюватимуть онлайн

Слухання справи про вбивства активістів Євромайдану транслюватиметься в режимі онлайн. Про це сьогодні на брифінгу повідомила в.о. начальника прес-служби Державної судової адміністрації Ольга Какауліна, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Для забезпечення максимальної відкритості цього процесу буде організована відеотрансляція судових засідань на офіційному порталі судової влади України», - сказала пані Какауліна.


Водночас вона підкреслила, що буде транслюватися не весь судовий процес, а тільки відкрита частина. Для допиту свідків та членів сімей активістів, які постраждали під час подій на Майдані, передбачена можливість використання відеоконференцзв'язку, що дозволить брати участь у засіданні, перебуваючи в приміщенні місцевого суду.



Також у прес-службі підкреслили, що справа про вбивства на Майдані буде розглядатися за участю присяжних, що стане другим прецедентом в історії незалежної України.



Адвокат Небесної сотні Віталій Тітич зазначив, що в процесі судового засідання можливі зміни термінів розгляду. «На якомусь етапі ми побачимо в цьому кримінальному провадженні кілька цікавих речей, які будуть змінювати строки розгляду», - сказав він, додавши, що у цій справі проходить 140 потерпілих.

 

Видання нагадує, що слухання справи про вбивства активістів Євромайдану розпочнеться 3 червня в Святошинському районному суді Києва.

 

Нагадаємо, у Державній судовій адміністрації України розпочинає функціонування прес-центр судової влади.  Рішення про створення прес-центру було ухвалено 5 серпня минулого року з метою «гармонізації відносин судової влади та суспільства, об'єктивного висвітлення діяльності судової влади в засобах масової інформації».

 

 Новий відділ прагне побудувати партнерські стосунки та налагодити тісну співпрацю з медіа з метою інформування громадськості про діяльність судів, органів суддівського самоврядування, Державної судової адміністрації та органів судової влади України. Вся інформація про засідання та діяльність Ради суддів України, розгляд справ в судах, важливі заходи, плани та інші події в органах судової влади України буде розміщуватись на офіційній сторінці прес-центру на порталі «Судова влада України».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY