detector.media
27.05.2015 12:16
СБУ затримала на Дніпропетровщині адміністратора соцмереж, що вів пропаганду на завдання РФ
СБУ затримала на Дніпропетровщині адміністратора соцмереж, що вів пропаганду на завдання РФ

Служба безпеки України затримала у місті Дніпродзержинську (Дніпропетровська область) місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соцільних мережах інтернеті. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

«41-річний адміністратор декількох груп у соціальній мережі поширював матеріали, в яких відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористів т.зв. "ДНР" і "ЛНР", провокував громадян до участі у масових заворушеннях і закликав до зміни меж території та державного кордону України», - повідомляє СБУ.

 

Затриманий розповів, що керівниками груп були користувачі з Російської Федерації, які редагували тексти, іноді надсилали підготовлені матеріали для публікації.

 

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Тривають слідчі дії.

 

Нагадаємо, у травні Служба безпеки України у містах Краматорську і Слов'янську (Донецька область) викрила двох громадян, які організували та адміністрували 26 груп антиукраїнської спрямованості в соціальній мережі «ВКонтакте» і намагалися втягнути молодь у протиправну інформаторську діяльність.

 

«Детектор медіа»

Фото - СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY