detector.media
27.05.2015 11:56
Канал «2+2» запускає проект власного виробництва «Страшне завтра»
Канал «2+2» запускає проект власного виробництва «Страшне завтра»

29 травня на каналі «2+2» відбудеться прем'єра проекту власного виробництва «Страшне завтра», автори якого спробують привернути увагу до техногенних катастроф, що можуть статися в Україні найближчим часом. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Ведучий програми Андрій Дебрін разом з експертами детально проаналізують природні та техногенні чинники, які можуть спричинити «страшне завтра» країни. Розповідь ведучого проілюстрована інформаційно-графічними моделями, що наочно демонструють можливий розвиток подій.

 

«Страшне завтра» - це не художній фільм-катастрофа, створений, аби полоскотати нерви глядачам, зазначає канал.  Це спроба заздалегідь окреслити проблеми, з якими країна, її окремі регіони чи великі міста можуть зіткнутися найближчим часом. Автори не претендують на істину в останній інстанції і не роблять апокаліптичних пророцтв. Вони за допомогою експертів намагаються змоделювати та спрогнозувати різні техногенні катастрофи та їх наслідки і поставити перед усіма питання:  Чи усвідомлюємо ми ці  ризики? Чи готові відповідні установи та люди до боротьби з ними?

 

Перші серії проекту присвячені Донбасу. Сьогодні Донецька і Луганська області, їх господарчі системи розділені між так званими «ДНР»-«ЛНР» і Україною, у частині районів точаться бойові дії, зруйнована та руйнується далі інфраструктура, зруйновано або зупинено багато підприємств. Але навіть закриті шахти вимагають постійного технічного обслуговування - відкачування ґрунтових вод, вентиляції. Якщо цього не робити, цілому регіону загрожуватиме просідання ґрунтів, руйнування комунікацій, забруднення джерел питної води, неконтрольовані вибухи  метану.

 

У п'ятницю, 29 травня,  о 22.00 глядачі «2+2» побачать два перших випуски програми «Страшне завтра. Донбас: шахти» і «Страшне завтра. Донбас: енергетика».

 

Нагадаємо, чотири серії українського серіалу «Гвардія», що був показаний на каналі «2+2» 23 травня, утричі підвищив показники слоту та перевершив середні показники каналу. У середньому серії мали рейтинг 2,44%, частку 9,05% за аудиторією «18-54, вся Україна». Показана 23 травня на телеканалі «2+2» прем'єра документального фільму «П'ять кіборгів» мала рейтинг 1,30%, частку 5,26% за аудиторією «18-54, вся Україна» і підвищила показники слоту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY