detector.media
26.05.2015 18:32
Шустер, Саакашвілі, Катеринчук та інші засновують Американський університет в Україні
Шустер, Саакашвілі, Катеринчук та інші засновують Американський університет в Україні

Автор і ведучий «Шутер live» і співзасновник «Савік Шустер студії» Савік Шустер, голова «Європейської партії України» Микола Катеринчук та екс-президент Грузії Міхаїл Саакашвілі засновують приватний Американський університет в Україні. Про це з посиланням на інформаційний меморандум закладу повідомляє «Українська правда».

 

Інформацію про плани заснувати такий університет «Українській правді» підтвердив Микола Катеринчук. «Я вхожу в коло його засновників. До кола засновників входять Міхаїл Саакашвілі, Георгій Арвеладзе, Савік Шустер і я. Це ідея Міхаїла Саакашвілі, проект підтримується державним департаментом США», - сказав пан Катеринчук.

 

Одним із інвесторів проекту є екс-голова координаційної ради й співзазновник «Савік Шустера Студії» Павло Елізаров.

 

Пан Саакашвілі названий у презентації як основний інфвестор факультету держуправління. Основним інвестором факультету мистецтва комунікації і медіа має стати Савік Шустер.

 

Серед співінвесторів також французький політичний журналіст Рафаель Глюксман, ректор аграрного університету Грузії Лаша Готкідзе,  голова «Європейської партії України» Микола Катеринчук.

 

Загальна сума необхідних інвестицій для створення Американського університету Україна оцінюється у 28,2 мільйони доларів.

 

Планується, що президентом університету стане колишній член грузинського уряду часів Саакашвілі, екс-міністр економіки Георгій Арвеладзе. Віце-президентом має бути Арчіл Мамателашвілі, а керівником напрямку зв'язків і взаємодії - колишня співробітниця українського дипкорпусу Наталія Фахрієва.

 

Згідно з  меморандумом, університет започатковано, оскільки в Україні склалися сприятливі умови для розвитку освітнього проекту.

 

Університет має відповідати американській системі освіти, а мовою навчання буде англійська. Планується, що викладатимуть у виші професори «видатних вищих учбових закладів США і Європи». Передбачено такі факультети, як технологій, бізнесу, мистецтва комунікації і медіа та державного управління.

 

Офіційна презентація проекту, за даними Миколи Катеринчука, запланована на червень.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY