detector.media
26.05.2015 08:58
МВС відкрило два кримінальні провадження стосовно канала «Інтер»
МВС відкрило два кримінальні провадження стосовно канала «Інтер»

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України проводить розслідування щодо незаконної передачі акцій телеканалу «Інтер» і незаконного контролю за редакційною політикою каналу. Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту МВС України.

 

Згідно з цією інформацією,  Головним слідчим управлінням МВС України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

«Встановлено, що в 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу "Інтер". В результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США», - повідомляє МВС.

 

Крім цього, МВС повідомляє, що упродовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу «Інтер» «вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу». Це втілювалось у контролі за змістом інформації, яка транслювалася в ефірі телевізійного каналу.

 

Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо, 30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

7 квітня голова парламентського Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький від імені «Народного фронту» наполягав на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер».

 

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки «Інтера» у «Первого канала» компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують  можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер».

 

20 травня народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький, заявив, що телеканал «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY