detector.media
25.05.2015 09:29
Дональд Туск заявив, що Росія запустила велетенську машину пропаганди проти Євросоюзу
Дональд Туск заявив, що Росія запустила велетенську машину пропаганди проти Євросоюзу

Голова Європейської ради ЄС Дональд Туск визнав, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропаганди. Водночас він переконаний, що в інформаційній війні між РФ і Заходом у пропаганди немає шансів проти правди, але потрібне об'єднання зусиль задля протидії російському інформаційному тиску. Про це він сказав в інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Дональд Туск, говорячи про фактичну інформаційну війну, яка розгорнула Росія у зв'язку з українською кризою, нагадав, що вона ведеться не тільки на Сході Європи. 

 

«Ми можемо переконатися, що пропаганда та дезінфомація - це дійсно серйозна проблема і не лише на Сході Європи, а й у її серці та в кожній європейській країні. У нас є ознаки й докази того, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропаганди. Але навіть з огляду на Радіо Вільна Європа, з мого власного досвіду - я абсолютно переконаний: пропаганда не має ніяких шансів перемогти правду. І це не гасло», - сказав голова Європейської ради.

 

За його словами, аби протидіяти інформаційній війні, «потрібні технічні інструменти».

 

«Має бути постійне співробітництво установ, аналітичних центрів у наданні правдивої інформації, статистики про Євросоюз і конфлікт в Україні. І ЄС уже розпочав цей проект: Високий представник із зовнішньої політики Федеріка Моґеріні створила невелику команду, і цей процес триває. Упевнений, що ми надалі побачимо результати цієї конфронтації брехні, дезінформації та правди», - зазначив Дональд Туск.

 

Нагадаємо, на початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії. Потенційне відновлення співпраці з Росією розглядається лиш в якості довгострокової мети.  

 

На основі резолюції ЄС має намір застосувати план «м'якої сили» у боротьбі з російською політикою, яка спричиняє розкол Європи. Заради боротьби з російською пропагандою та дезінформацією в ЄС та за його межами Брюссель вирішив реалізувати ряд проектів, у тому числі й створення російськомовних ЗМІ. Більше того, ЄС продовжить підтримувати громадянське суспільство в Росії, а саме: правозахисників, блогерів, незалежні ЗМІ, науковців та неурядові організації.

 

У Спільній заяві за результатами 17-го Саміту Україна - Європейський Союз лідери України та ЄС заявили про необхідність дій проти дезінформаційної кампанії Російської федерації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY