detector.media
23.05.2015 01:04
Російська поліція відпустила затриманих у Тольятті журналістів «Інтера» і «Дождя»
Російська поліція відпустила затриманих у Тольятті журналістів «Інтера» і «Дождя»

Журналіста програми «Подробности» телеканалу «Інтер» Данила Русакова і оператора Віталія Коваленка випустили з відділення поліції в російському місті Тольятті. Про це по телефону в ефірі програми «Чорне дзеркало» повідомив сам пан Русаков, інформують Podrobnosti.ua.

 

Також російська поліція відпустила і затриманого з українськими журналістами кореспондента російського телеканалу «Дождь» Тимура Олевського. Він повідомив про це у Twitter: «Усіх опитали і всіх відпустили. Ура».

 

«З нами все гаразд, ми залишили відділення РВВС і рухаємося в Тольятті на машині. Перед затриманням до нас підійшли військові та взяли документи, протягом близько години ми стояли під військовою частиною, зйомки ми не виробляли. Пізніше нас відвезли в поліцію і запитували, знімали ми режимний об'єкт чи ні», - розповів Данило Русаков.

 

За його словами, група не проводила зйомку військової частини, а прибула, щоб дізнатися, чи проживає дружина затриманого в Україні російського спецпризначенця в гуртожитку. «Ми зайшли в під'їзд, а військовим здалося, що ми знімаємо, і нас затримали. Ми написали пояснювальні. Зйомку ми не закінчили, зараз уже ніч, час витрачено даремно», - пояснив журналіст.

 

Нагадаємо, 22 травня журналіст «Подробностей» Данило Русаков, оператор Віталій Коваленко, а також журналіст російського телеканалу «Дождь» Тимур Олевський вирушили до російського міста Тольятті, щоб розшукати родичів затриманих на території України спецпризначенців з Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Коли журналісти прибули до військової частини, їх затримала поліція.

 

Напередодні, 21 травня, знімальна група телеканалу «Інтер» була затримана в окупованому Росією Криму. Після кількагодинного допиту їх відпустили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY