detector.media
22.05.2015 12:08
Затримання журналістів «Інтера» та українських активістів у Криму відбулось як акція залякування - Вельдар Шукурджиєв
Затримання журналістів «Інтера» та українських активістів у Криму відбулось як акція залякування - Вельдар Шукурджиєв

Затримання українських активістів і журналістів телеканалу «Інтер» у Криму 21 травня було заплановане поліцією російською окупаційної влади півострова. Про це виданню «Крим.Реалії» повідомив Вельдар Шукурджиєв, якого разом з іншими активістами кілька годин протримали в РВВС міста Армянська (Крим).

 

За його словами, це був не «поліцейський експромт», російські поліцейські від самого початку мали перед собою мету затримати активістів.

 

«Нас вичавлюють, повільно й методично. Запустився механізм постійного тиску. Вже очевидно, що кожна наша телефонна розмова прослуховується, а кожен крок - відстежується», - сказав Вельдар Шукурджиєв.

 

Активіст зазначив, що мета подібних затримань - домогтися того, щоб Крим залишили інакодумці, а також для науки іншим кримчанам.

 

Нагадаємо, вранці 21 травня в Армянську, на адміністративному кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України російські поліцейські затримали машину, в якій їхали журналісти каналу «Інтер» в Криму Юлія Крючкова і Віталій Зятковський. Крім того, були затримані четверо українських активістів, серед яких Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджиєв. Як повідомили активісти Українського культурного центру, їх затримала поліція при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

Пізніше стало відомо, що українського активіста Леоніда Кузьміна, ще двох активістів, а також оператора телеканалу «Інтер» в Криму Віталія Зятковського відпустили після допиту в РВВС міста Армянська (Крим). Журналістка каналу Юлія Крючкова та інші активісти знаходились в будівлі російської поліції у Криму, їх по черзі допитували.

 

Після кількагодинного допиту правоохоронці російської окупаційної влади Криму відпустили двох журналістів телеканалу «Інтер» і чотирьох  українських активістів. Журналістка каналу Юлія Крючкова сказала, що «всі п'ять годин силовики встановлювали наші особи, незважаючи на те, що ми пред'явили посвідчення й акредитацію МЗС Росії». Вона додала, що, зі слів російських правоохоронців, вони були затримані через наявність заборонених предметів в автомобілі групи. Журналістка повідомила, що затриманих сфотографували, взяли відбитки пальців, але обвинувачень не пред'явили.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Крим.Реалії»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY