detector.media
21.05.2015 18:01
У Криму продовжують допитувати затриману журналістку «Інтера» - оператора відпустили
У Криму продовжують допитувати затриману журналістку «Інтера» - оператора відпустили

Затриманого сьогодні, 21 травня, окупаційною владою Криму українського активіста Леоніда Кузьміна, ще двох активістів, а також оператора телеканалу «Інтер» в Криму Віталія Зятковського відпустили після допиту в РВВС Армянська (Крим). Журналістка каналу Юлія Крючкова та інші активісти поки знаходяться в будівлі поліції, їх по черзі допитують, повідомляє «Центр журналистских расследований».

 

Як повідомив пан Кузьмін, співробітники поліції брали у них пояснення на предмет того, що саме вони робили в Армянську. Крім того, у всіх взяли відбитки пальців, сфотографували і взяли письмові свідчення.

 

«З нас взяли пояснення, що ми там робили. Відкатали відбитки пальців, сфотографували. На питання, для чого їм наші відбитки, відповіли: «А раптом, завтра з вами щось трапиться, як ми вас впізнаємо. У нас знаходять тут трупи без голови...», - розповів Леонід Кузьмін.

 

Активіста Леоніда Кузьміна відпустили

 

Нагадаємо, вранці 21 травня в Армянську, на адміністративному кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України затримали машину, в якій їхала знімальна група телеканалу «Інтер» в Криму Юлія Крючкова і Віталій Зятковський. Крім того, були затримані четверо українських активістів, серед яких Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджиєв.

 

Як повідомили активісти Українського культурного центру, їх затримала поліція при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Центр журналистских расследований»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY