detector.media
20.05.2015 18:01
Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка
Відкривається XI Київська міжнародна книжкова виставка

21 травня об 11.00 в Українському домі (Київ, Хрещатик, 2) відбудеться урочисте відкриття XI Київської міжнародної книжкової виставки, засновником і організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У виставці беруть участь 68 вітчизняних видавництв, серед яких - «Мистецтво», «Музична Україна», «Веселка», «Картографія», «АДЕФ-Україна», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво Старого Лева», «Клуб сімейного дозвілля», «Криниця», «Кальварія» та інші. Видавництва представлять книжкові новинки, проведуть зустрічі з читачами, презентації та автограф-сесії письменників.

 

У перший день роботи виставки видавництво «Букрек» презентує книгу «Місце мерця» Жана-Люка Утерса у перекладі з бельгійської Івана Рябчія. Відвідувачі виставки матимуть змогу поспілкуватись з перекладачем. Видавництво «Кліо» проведе автограф-сесію літературознавця Олексія Сінченка, який є упорядником книги «Євген Сверстюк. Шевченко понад часом».

 

У другий день роботи виставки відбудуться презентація першого тому книги Дмитра Павличка «Спогади», яка вийшла у видавництві «Ярославів Вал», та автограф-сесія поета. Також видавництво «Ярославів Вал» подарує читачам зустрічі зі своїми авторами Юрієм Мушкетиком, Павлом Мовчаном, Сергієм Грабаром, Валерієм Гужвою, Юрієм Щербаком, Михайлом Слабошпицьким.

 

У рамках виставки пройде акція «Книжкова веселка» творчого об'єднання «Всі мрії». Найменші учасники виставки матимуть змогу долучитися до створення кольорових книжок, взяти участь у читацьких конкурсах та квестах. Крім того ТО «Всі мрії» проведе благодійний збір книг для поповнення фондів провінційних дитячих бібліотек України «Книга для друга».

 

Виставка триватиме чотири дні і закінчиться 24 травня.

 

З програмою виставки можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, 15 травня у Харкові стартував книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, який буде тривати до 30 травня. Головними завданнями фестивалю є популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії. Kharkiv BookFest задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. У програмі - виставки, екскурсії, кіноперегляди, літературні вечори, зустрічі видавців, книжковий ярмарок у саду Тараса Шевченка. Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада, благодійний фонд Юрія Сапронова.

 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY