detector.media
18.05.2015 11:28
У Рівному правоохоронці намагалися не пустити журналістів на судове засідання щодо корупції (ВІДЕО)
У Рівному правоохоронці намагалися не пустити журналістів на судове засідання щодо корупції (ВІДЕО)

16 травня у Рівному правоохоронці в цивільному намагалися не пустили журналістів на відкрите судове засідання Рівненського міського суду. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на місцеву журналістку Вікторію Мамотюк.

 

Судове засідання стосувалося голови села Обарів на Рівненщині Івана Тимощука, якого звинувачують у хабарництві.

 

«Працівники правоохоронних органів перешкоджали журналістам здійснювати свою професійну діяльність і забороняли бути присутніми на відкритому судовому засіданні, мотивуючи свої дії тим, що сьогодні... вихідний день», - написала журналістка у Facebook та додала відео інциденту.

 

За її словами, правоохоронці були не при виконанні посадових обов'язків та одягнуті у спортивні костюми.

 

Потрапити на судове засідання журналісти змогли лише тоді, коли в розмову втрутився співробітник УБОЗ.

 

Вікторія Мамотюк звернулася до керівників обласного та міського управлінь МВС із метою з'ясувати прізвища осіб, які перешкоджали журналістам.

 

 

 

Нагадаємо, у травні проти журналістки місцевих інтернет-видань «Голосно» та «Все» Вікторії Мамотюк подав позов суддя Рівненського міського суду Олександр Тимощук. Він звернувся до суду з вимогою захистити його честь та гідність, а також стягнути з журналістки відшкодування моральної шкоди - 200 тисяч гривень. Причиною для позову стали матеріали, які журналістка публікувала про суддю. Пані Мамотюк є співвідповідачем у справі, оскільки суддя подав позов ще на агентство «Рівнеінформ» та рівненський тижневик «Льонокомбінат», а також юриста Ліану Диновську.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY