detector.media
15.05.2015 17:54
18 травня - Twitter-шторм на підтримку кримських татар
18 травня - Twitter-шторм на підтримку кримських татар

18 травня з 11.00 до 13.00 користувачі Twitter зможуть приєднатися до акції солідарності з кримськотатарських народом з нагоди роковин депортації. Ініціаторами акції виступили ГО «Центр UA», Крим SOS, Громадський рух «ЧЕСНО».

 

18 травня в Україні відзначають річницю депортації кримськотатарського народу з Криму.  «З моменту анексії півострова права кримськотатарського населення зазнали жорстоких утисків. Численні порушення прав людини, переслідування активістів та журналістів за їх проукраїнську позицією стали жахливою реальністю. Суттєвих обмежень зазнали і права на свободу слова - 1 квітня майже всі незалежні, кримськотатарські ЗМІ були закриті», - повідомляють організатори. 

 

Цього року окупаційна влада обмежила право на мирні зібрання, заборонивши проводити акцію до річниці депортації кримських татар, яка мала відбутися у Сімферополі (Крим).

 

«В цій ситуації громадяни України повинні висловити свою підтримку своїм співвітчизникам, які опинилися в таких жахливих умовах. Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої акції та надіслати твіт у підтримку кримських татар», - зазначають організатори.

 

Що долучитись, треба використовувати свій акаунт у Twitter, аби написати повідомлення, яке складається з тексту повідомлення та хештегу.

 

Хештеги: #SaveCrimeanTatars, # QirimSurgunu.

Приклади готових твітів:  

-Права кримських татар повинні бути захищені

-Ні новому терору в Криму

-Стоп цензурі кримськотатарських ЗМІ

-Права крымских татар должны быть защищены

-Не допустим террора в Крыму

-Rights of Crimean Tatars must be protected

-Say no to the new terror in Crimea

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY