detector.media
15.05.2015 10:56
Сайт «Таймер» відкрито поширює інформацію про місця дислокації військової техніки на Одещині – СБУ
Сайт «Таймер» відкрито поширює інформацію про місця дислокації військової техніки на Одещині – СБУ

Обшуки за місцем проживання працівників інтернет-ресурсу «Таймер» санкціоновані постановою Приморського райсуду Одеси, яку ухвалив суддя Вадим Коваленко за клопотанням слідчого відділу обласного управління СБУ. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Нагадаємо, 14 травня у квартирі Юрія Ткачова - головного редактора одеського інтернет-ресурсу «Таймер», відомого своїм антиукраїнським спрямуванням,  відбувся обшук. Пізніше повідомлялося, що працівники Служби безпеки України провели слідчі дії у помешканнях ще двох журналістів одеського інтернет-видання «Таймер» - Антона Доценка та Анастастії Черновол. На допит СБУ викликала також колишнього співробітника видання Станіслава Козлікіна. 

 

У клопотанні повідомляється також про обшук у адміністратора сайту Олександра Бояринцева.

 

«На сторінках видання "Таймер" відкрито поширюється інформація про місця дислокації військової техніки оборонного характеру на території Одеського регіону, що сприяє розвіддіяльності іноземних спецслужб», - зазначено, зокрема, у клопотанні слідчого відділу.

 

Фігурантів провадження підозрюють у тому, що своїми діями вони формували громадську думку на підтримку спроб «ватажків терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" легалізації своєї злочинної діяльності».

 

Згідно постанови Приморського райсуду Одеси, якою санкціонована низка правових дій в рамках розслідування діяльності фігурантів кримінального провадження, інтернет-видання «Таймер» причетне до «трансляції на території Одеського регіону негативного інформаційного впливу, який формується пропагандистськими ресурсами РФ».

 

Як повідомляється у документі, на сторінках «Таймера» протягом 2014 розміщувалися інформаційні матеріали, якими обгрунтовувалися історичні корені виникнення терміну «Новороссия», його право на існування та історичну необхідність втілення в життя проекту «русского мира».

 

Нагадаємо, 14 травня одеські журналісти написали заяву до обласного управління Служби безпеки України (СБУ), в якій просили роз'яснити, на якій підставі і в рамках яких кримінальних проваджень, проводилися обшуки в помешканнях журналістів інтернет-видання «Таймер».

 

Ввечері того ж дня радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що головного редактора і журналістів одеського інтернет-видання «Таймер» було допитано як свідків у рамках розслідування за фактом розповсюдження матеріалів із закликами про вчинення злочинів проти національної безпеки України.

 

Як писала «Детектор медіа», видання «Таймер» нерідко публікує матеріали з сепаратистським ухилом: представників «ДНР» та «ЛНР» називають «повстанцями», а українські війська - «урядовими». У моніторингу сайту MediaSapiens  «Таймер» згадувався у переліку ЗМІ, що контролювалися проросійськими бізнесменами та політиками та однозначно висловили підтримку ідеям федералізму та сепаратизму, засуджували «війну проти власного народу» та давали схвальну оцінку діям Росії. Одеський «Таймер», луганські канал ЛОТ, видання «Схід. Інфо», «ХХІ Век» і «0642», газета Донецької обласної ради «Жизнь» та інтернет-сайт «Комитет» найбільш явно транслювали міфи й стереотипи російської пропаганди.

 

За інформацією Одеського кризового медіацентру, видання «Таймер» належить екс-депутату Верховної Ради, голові проросійської партії «Родіна» Ігорю Маркову. Медіацентр називає «Таймер»одним з ключових рупорів сепаратіcтскіх настроїв в Одеському регіоні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY