detector.media
13.05.2015 18:26
8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня
8-й Львівський кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 21-24 травня

21-24 травня відбудеться 8-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Цього року у рамках конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю покажуть близько 100 стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів Wiz-Art, майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

У міжнародному конкурсі цьогорічного фестивалю представлені 17 стрічок з Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України. Вони змагатимуться за головний приз фестивалю - гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях - найкраща режисура, найкращий сценарій та найкраща операторська робота.

 

Визначатиме найкращі короткометражки міжнародне журі фестивалю у складі трьох режисерів: Катaжина Ґондек (Польща), Крістофер Шварц (Австрія) та Олександр Ратій (Україна).

 

У національному конкурсі змагатимуться 10 українських стрічок, укладених у дві програми, серед них - «Віддалік», ігрова короткометражка Катерини Горностай, члена журі фестивалю Wiz-Art 2014, анімація Анатолія Лавренішина «Крамниця співочих пташок» та «В деревах», режисерський дебют відомої сценаристки Марисі Нікітюк.

 

Під час фестивалю відбудуться спеціальні кінопокази від партнерів фестивалю: Італійська панорама від SediciCorto Film Festival (м. Форлі, Італія), «Її роль: жінки у та поза кадром» від Феміністичної майстерні (м. Львів) і підбірка українських короткометражок від молодіжної платформи СУК («Сучасне українське кіно»). Новинкою цьогорічного фестивалю також є показ для найменших глядачів - підбірка анімаційних короткометражок «Шортики» (аудиторія - 4+).

 

Щорічний освітній блок фестивалю Wiz-Art Film School цього року закцентує увагу на практичних навичках у створенні кіно.

 

У своєму майстер-класі Анатолій Лавренішин розповість про секрети створення анімації. Менеджер з локацій та виконавчий продюсер Петро Рудольфович розповість про особливості роботи на знімальному майданчику. Сценаристка Марися Нікітюк презентує авторський сценарний курс, який відбудеться у Львові в липні 2015 року. Український режисер Олександр Ратій розповість про структуру сценарію у своєму майстер-класі «Комедія та драма для околиць і гаражів». Відбудуться сценарні читки від блогу сценарної майстерності All About Storytelling.

 

Австрійські режисери Крістоф Шварц, Гай Ліхтенштейн та польська режисерка Катажина Гондек проведуть зустрічі у форматі «запитання та відповіді».

 

У рамках фестивалю 22 травня у Білій залі Львівської міської ради відбудеться прес-конференція та презентація новоствореної Львівської кінокомісії, напівдержавної структури, котра покликана сприяти кінопроцесу в місті.

 

Квитки на покази та фестивальні абонементи можна придбати на сайті tiketclub.com.ua.

 

«Wiz-Art запрошує наших глядачів не лише дивитись, але й брати участь у створенні кіно. Рефлексувати на тему сьогодення, формулювати і висловлювати власну думку, бути активними, а отже робити майбутнє тут і зараз разом з нами», - коментує директорка фестивалю Ольга Райтер.

 

Нагадаємо, що гран-прі фестивалю Wiz-Art 2014 здобула стрічка польського режисера Матеуша Гловацького «Вбити тітку». Найкращим українським фільмом була названа 8-хвилинна анімація Ольги Макарчук «Жуйка».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY