detector.media
13.05.2015 14:50
Скорочення тривалості рекламних блоків на ТБ підвищить їхню ефективність – Андрій Партика
Скорочення тривалості рекламних блоків на ТБ підвищить їхню ефективність – Андрій Партика

Скорочення максимальної тривалості телереклами з 12-ти до 9-ти хвилин на годину сприятиме зростанню ефективності рекламних блоків. Про це заявив генеральний директор сейлз-хаусу StarLight Sales медіагрупи StarLightMedia Андрій Партика, коментуючи прийняття Верховною Радою змін до закону «Про рекламу».

 

«Скорочення максимально допустимої тривалості рекламного блоку на телебаченні на 25% означає, що телебачення стає на чверть цікавішим для рекламодавця. Глядачі завжди хочуть, щоб реклами було менше. Законодавець та телеіндустрія пішли цей компроміс, хоча він призведе до певних фінансових втрат телеканалів», - зауважив Андрій Партика.

 

«Водночас я би звернув увагу законодавців на те, що обмеження, які приймаються тільки для одного виду медіа, означають зміну конкурентного середовища на користь інших видів медіа. Це є порушенням принципу технологічного нейтралітету, яким керуються регулятори в країнах Євросоюзу. Сподіваюсь, найближчим часом Верховна Рада зробить кроки, спрямовані на зниження рекламного тиску і в інших медіа», - додав він.

 

Дані StarLight Sales

 

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про рекламу», якими ліквідувала квоти на рекламу в добовому обсязі мовлення телеканалів і радіостанцій та зменшила на телебаченні квоту на рекламу протягом години з 20% (12 хвилин) до 15% ефірного часу (9 хвилин). Водночас на радіо погодинну квоту залишено без змін - 20%. Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Нагадаємо, що в червні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, який зменшив тривалість рекламних блоків, зробивши їх частішими, а також дозволив розміщувати рекламу в дитячих програмах і в новинах. Тоді ж голова Федерації роботодавців медійної галузі України, керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна висловила експертну думку, що ці зміни дозволять збільшити ефективність телевізійної реклами на 30%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY