detector.media
08.05.2015 16:07
Програма «Новини Криму» наразі не виходить на Українському радіо, як було заявлено Мінінформполітики
Програма «Новини Криму» наразі не виходить на Українському радіо, як було заявлено Мінінформполітики
Для мовлення програм російською та кримськотатарською мовами необхідні зміни до ліцензій

Програма кримських новин «Новини Криму» наразі ще не транслюється в ефірі Першого каналу Українського радіо (УР-1). Про це «Детектор медіа» розповів директор УР-1 Геннадій Ракуленко в інтерв'ю, яке незабаром буде оприлюднене. На запитання «Детектор медіа» про хронометраж цих новин, він відповів, що такої програми в ефірі УР-1 немає.

 

Нагадаємо, на прес-конференції 5 травня було оголошено, що за підтримки Мінінформполітики створена програма кримських новин «Новини Криму», яка виходить в ефірі УР-1 кожної години. Про це також зазначено й у буклеті, який роздали журналістам під час прес-конференції.

 

 

Щодо інших заявлених програм: «Окупація», «Крим. Реалії», «Разом з Османом Пашаєвим» та «Голос Батьківщини з Айше Акієвою», то частина з них уже була в ефірі, частина вийде найближчими днями. За словами Геннадія Ракуленка, ці програми виходять російською та кримськотатарською мовами, тому необхідні зміни до ліцензій Першого каналу Українського радіо, відповідно до яких мовлення має вестися виключно українською мовою.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у радника міністра з питань інформаційної політики Криму Сергія Костинського.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY