detector.media
05.05.2015 14:34
На «Українському радіо» стартували авторські програми Османа Пашаєва та Айше Акієвої
На «Українському радіо» стартували авторські програми Османа Пашаєва та Айше Акієвої

З понеділка, 4 травня, на Першому каналі Українського радіо за підтримки Міністерства інформаційної політики (МІП) дебютували авторські програми кримськотатарською мовою журналістів Османа Пашаєва та Айше Акієвої - «Beraber з Османом Пашаєвим» та «Vatan sedası з Айше Акієвою». Про це повідомляє сайт МІП.

 

Обидві програми виходитимуть кримськотатарською мовою двічі на тиждень. Прослухати їх можна на середніх хвилях (на частоті 549 КГц, у тому числі в АР Крим) та на низці FM частот Українського радіо в регіонах України.

 

«Запуск цих проектів є черговим кроком на шляху реінтеграції тимчасово окупованого півострову в інформаційний простір України. Враховуючи скрутні умови доступу до різних джерел інформації в Криму, тим паче на рідній для багатьох кримчан мові, ми вирішили випускати ці програми кримськотатарською мовою. Допомогти Міністерству в реалізації проекту зголосилися українські журналісти Осман Пашаев та Айше Акієва»,- зазначив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

МІП нагадує, що в рамках окремо виділеної програми щодо інформаційної політики Криму ініційовано створення та розміщення на Першому каналі Українського радіо програм для жителів окупованого Криму. До участі в даному проекті міністерством залучено незалежні ЗМІ Донбасу та Криму. Так, за спільної ініціативи МІП та «Громадського радіо Донбасу»двічі на тиждень виходить авторська програма Сергія Гармаша «Окупація», а в рамках співпраці МІП з «Радіо Свобода» реалізовано проект радіопрограми кримського журналіста Олександра Янковського «Крим. Реалії».

 

Нагадаємо, що з 5 травня в ефірі Першого каналу Українського радіо стартує спільний проект Національної радіокомпанії України та громадської організації «Крим-SOS» до річниці депортації кримських татар. Цикл програм «Омріяний край» виходитиме в ефірі радіостанції впродовж травня щобудня о 18.10, щосуботи та щонеділі о 20.30.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY