detector.media
05.05.2015 11:31
Сьогодні українські журналісти вилетять з Непалу літаком Міноборони разом з іншими громадянами України
Сьогодні українські журналісти вилетять з Непалу літаком Міноборони разом з іншими громадянами України

Влада Непалу, де нещодавно відбувся потужний землетрус і сходження лавин, дала дозвіл на посадку у Катманду літака ІЛ-76 Міноборони України, що здійснить евакуацію громадян України, зокрема - журналістів кількох українських видань, які до цього не могли самостійно залишити країну. Про це проінформував керівник Департаменту консульської служби, повідомляє «Українська правда».

 

Нагадаємо, вчора, 4 травня, 14 українських медійників (СТБ, 5 каналу, Нового каналу «Громадського ТБ», «Еспресо TV», «Україна», «1+1», «112 Україна» та «Української правди»), які зараз разом з представниками української Державної служби з надзвичайних ситуацій перебувають у Непалі, звернулися з проханням про допомогу до Міністерства закордонних справ України. За їх словами, посольство України в Непалі не надало їм допомогу і відмовилося продовжити їх розміщення в резиденції, аби вони могли виконувати свої професійні обов'язки.

 

«Виліт заплановано за дві години - о 15 за місцевим часом. Усіх українців зараз організовують у автобуси. Як стало відомо, літак по дорозі із Непалу в Україну зробить технічну зупинку в Делі для дозаправки, а також в Баку - для відпочинку пілотів», - йдеться в повідомленні «Української правди».

 

Раніше у МЗС заявили, що станом на середину дня 4 квітня близько 70 українців очікують евакуації з Непалу, лише декілька самостійно залишили країну, повідомляє УНІАН.

 

Нагадаємо, 1 травня Міжнародна федерація журналістів (МФЖ, IFJ) та Південноазійська медійна мережа солідарності  (SAMSN) висловили співчуття своїм непальським  колегам у зв'язку з найпотужнішим за останні 80 років землетрусом в їхній країні. У столиці країни Катманду  ушкоджені  декілька видавничих структур, серйозної шкоди завдано життєво важливій радіомережі - частину її повністю вимкнено з ефіру через безперервні перебої в країні з подачею електроенергії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY