detector.media
04.05.2015 16:42
Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти
Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти

14 українських медійників, які зараз разом з представниками української Державної служби з надзвичайних ситуацій перебувають у Непалі, просять допомоги у Міністерства закордонних справ України. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

 

У країні, в якій нещодавно стався потужний землетрус і сходження лавини, знаходяться представники СТБ, 5 каналу, Нового каналу «Громадського ТБ», «Еспресо TV», «Україна», «1+1», «112 Україна» та інтернет-видання «Українська правда».

 
Українські журналісти, які супроводжували вантаж та евакуаційну групу ДСНС, медиків, психологів та реабілітолога, не можуть продовжувати виконувати свої професійній обов'язки.

 
«Журналістам пояснили (ситуацію. - ред) за порадою керівника консульського департаменту МЗС Андрія Сибіги, вони написали офіційні заяви, щоб держава мала змогу десь розмістити цю групу. Адже нам запропонували після 18 години залишити територію резиденції і власними силами розміститись у готелях», - розповів журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов, який також перебуває у Непалі.


За його словами, на території резиденції можуть залишитись лише громадяни з дітьми, а МЗС надає допомогу лише офіційно евакуйованим.


Раніше у МЗС заявили, що станом на середину дня 4 квітня близько 70 українців очікують евакуації з Непалу, лише декілька самостійно залишили країну, повідомляє УНІАН.

 

Нагадаємо, 1 травня Міжнародна федерація журналістів (МФЖ, IFJ) та Південноазійська медійна мережа солідарності  (SAMSN) висловили співчуття своїм непальським  колегам у зв'язку з найпотужнішим за останні 80 років землетрусом в їхній країні. У столиці країни Катманду  ушкоджені  декілька видавничих структур, серйозної шкоди завдано життєво важливій радіомережі - частину її повністю вимкнено з ефіру через безперервні перебої в країні з подачею електроенергії.

 

«Детектор медіа»
 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY