detector.media
03.05.2015 18:06
Членами Союзу журналістів Росії є і пропагандисти – секретар СЖР
Членами Союзу журналістів Росії є і пропагандисти – секретар СЖР

У лавах членів Союзу журналістів Росії є й працівники ЗМІ, що займаються пропагандою. Про це розповіла секретар СЖР Надія Ажгіхіна, повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

 

Представники СЖР та НСЖУ - учасники зустрічі журналістських організацій України і Росії, що проходить у Ризі, в офісі представника з питань свободи ЗМІ Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

 

Під час круглого столу керівник проекту «Слідство-інфо» Дмитро Гнап запитав пані Ажгіхіну, чи є членами Союзу журналісти федеральних телеканалів та, зокрема, телеведучий Дмитро Кисельов, й чи бореться Союз із державною пропагандою.

 

Пані Ажгіхіна визнала, що при чисельності СЖР 60 тисяч членів, у лавах Союзу є й працівники ЗМІ, що займаються пропагандою. При цьому журналістська організація засудила дії Кисельова, а ключовим завданням вбачає заклики до поваги і дотримання стандартів професії, зазначила пані Ажгіхіна.

 

Нагадаємо, тема діалогу журналістських спілок України та Росії стала предметом обговорення під час глобальної конференції ЮНЕСКО, що стартувала у Ризі 2 травня.

 

Захід приурочений до Всесвітнього дня свободи слова, що відзначається 3 травня. Представники НСЖУ та Союзу журналістів Росії спільно з представником ОБСЄ презентували програму «Співпраця всупереч конфлікту: Діалог між російськими та українськими журналістськими організаціями у 2014-2015 роках». Проект зосереджено на безпеці журналістів та питаннях професійних цінностей, боротьбі з пропагандою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY