detector.media
03.05.2015 12:11
Три українські фільми перемогли на кінофестивалі незалежного кіно в Х’юстоні
Три українські фільми перемогли на кінофестивалі незалежного кіно в Х’юстоні

На Міжнародному кінофестивалі незалежного кіно у Х'юстоні перемоги дісталися українським стрічкам виробництва Film UA та кінокартині режисера українського походження. Призи отримали докудрама «Архімед. Володар чисел», серіал «Нюхач», а також стрічка «К'ирим», що брала участь у фестивалі від Об'єднаних Арабських Еміратів.

 

Нагадаємо, докудрама «Архімед. Володар чисел» посіла друге місце в номінації «документальний фільм» та здобула Gold Remi Award у категорії «Історія та Археологія». Стрічка виробництва Film UA та Signal Red «Архімед. Володар чисел» побачила світ 2013 року. Це історія про математика, що є складовою проекту «Великі мрійники». Кінорежисер - Тарас Шаповал.

 

Серіал «Нюхач» виробництва Film UA відзначено в категорії «Телевізійний міні-серіал від 3 до 12 епізодів). Режисер - Артем Литвиненко.

 

Фільм кінорежисера українського походження Ксенії Джорно «К'ирим» здобув Bronze Remi Award в категорії «Політика». Знято стрічку було 2014 року. У ній ідеться про історію кримськотатарського народу.Украънськы глядачі мали можливість переглянути фільм в рамках фестивалю Docudays UA.

 

WorldFest Houston Film Festival - найстаріший форум незалежного кіно в Америці. Засновник - продюсер і режиссер Хантер Тодд (Hunter Todd). Фестиваль відомий своїми масштабами: тут передбачено 12 конкурсних програм у понад 200 підкатегоріях для виробників кіно- та відеофільмів. Нагороди отримують 20% з-поміж робіт-учасників фестивалю.

 

Проходив 48-й фестиваль із 10 по 19 квітня у Х'юстоні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY