detector.media
02.05.2015 11:04
Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)
Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)

У районі пункту пропуску «Новотроїцьке» на Донеччині співробітники Служби безпеки України затримали легковий автомобіль з агітаційною пресою так званого «Міністерства інформації ДНР». Про це повідомляється на каналі відомства у Youtube.

 

Під час перевірки в авто було виявлено газети «Новороссия». Їх знайшли у багажнику машини  під запасним колесом. Регіональний випуск зареєстровано в «Міністерстві інформації» «ДНР».

 

Водій авто наполягає на тому, що просто перевозив видання із Донецька до Маріуполя. За його словами, тримав газети він на виїзді з міста. За перевезення, каже водій, йому частково заплатили за бензин.

 

 

 

 

Нагадаємо, 29 квітня стало відомо, що співробітники СБУ затримали в Одесі в рамках застережних заходів перед травневими святами 12 осіб, у яких зберігалася друкована продукція сепаратистського змісту,а в Києві - двох молодиків, що в соціальних мережах пропагували створення «Київської народної республіки».

 

У березні Служба безпеки України повідомила, що виявила у соціальних мережах близько 600 антиукраїнських спільнот, що управляються з території Росії та Криму.

 

Влітку минулого року СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема влітку представники СБУ затримали розповсюджувачів Дніпропетровщині, в Полтаві, на трасі Суми-Київ. Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області. У червні 2014 року Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

У серпні 2014 року мешканця Куп'янського району Харківської області було засуджено до умовного позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном у три роки.  У лютому згідно рішення Орджонікідзевського районного суду міста Харкова за розповсюдження газети «Новороссия» сепаратистського і антиукраїнського змісту інший харків'янин отримав умовний термін. Його засудили до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном на рік. На користь держави обвинувачений заплатить 1845 грн. Двох розповсюджувачів сепаратистських матеріалів в Хмельницьку у березні засудили до п'яти років ув'язнення. 

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY