detector.media
01.05.2015 18:50
Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»
Телекомпанія «Ера» підготувала до 8-9 травня соціальні ролики «Останній день війни»

Телекомпанія «Ера» до дня пам'яті та примирення та дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почала показувати серію соціальних роликів власного виробництва «Останній день війни». Про це повідомляє прес-служба ТРК.

 

В ефірі телеканалу соціальна реклама «Останній день війни» почала виходити з 1 травня.

 

«На жаль, сьогоднішньому поколінню українців не потрібні історичні фільми та розповіді очевидців, щоб відчути жахи війни. Маємо свій фронт, своїх героїв і воюємо за свою Перемогу. В Україні сьогодні народжується нова традиція відзначення пам'ятних дат - 8 та 9 травня. Українське суспільство сьогодні намагається віднайти нові змісти цих днів. І мають рацію ті, хто, зокрема, говорить і про переосмислення подій Другої світової війни, і про руйнування історичних міфів, і про необхідність вшановувати, а не святкувати. Як залишатимуться і ті, хто не відступить від колишніх традицій. Втім, усі вони зійдуться в одному: це був день, коли скінчилася війна. Це був  - "останній день війни"», - анонсує проект телекомпанія.

 

Героями роликів ТРК «Ера» стали реальні учасники бойових дій, представники двох поколінь, на чию долю випала війна. Їх розділяють десятиліття, але вони говорять у відео про одне - про останній день війни.

 

«Тут немає місця постановочним кадрам, вигаданим діалогам і грі професійних акторів. Наші герої говорять у кадрі по черзі, але це один монолог, це емоції та слова покоління, що пережило і переживає війну... У наших роликах немає спогадів ветеранів про конкретні епізоди з їх бойової біографії. Бої, плацдарми, географічні назви, прізвища - коли вам дев'яносто , часом згадувати це не просто... Але один день свого життя вони не забудуть ніколи - «Останній день війни»», - повідомляє «Ера».

 

У якості саундтреків до роликів була вибрана пісня Миколи Драгана та Володимира Мельникова «Загиблому 9 травня 1945».

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia.

 

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін («Поводир») у взаємодії з  Інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни. 

 

До 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY