detector.media
01.05.2015 14:58
У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України
У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України

30 квітня у Нью-Йорку відбулася церемонія нагородження 76-ї щорічної премії Клубу зарубіжної преси США (76th Annual Overseas Press Club Awards) за роботи журналістів у 2014 році. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті клубу.

 

22 матеріали, нагороджені щорічною премії Клубу зарубіжної преси, зобразили світ, де цілі нації і мільйони людей роздираються на частини силами націоналізму, екстремізму, хвороб і руйнування навколишнього середовища, йдеться у повідомленні. Нагороди були присуджені за різними номінаціями у шести розділах: газети, новинні сервіси, журнали або онлайн-ресурси, фоторепортажі, ТБ і радіо, книжки, карикатури і мультимедіа.  Такі ЗМІ як Al Jazeera America, Los Angeles Times і The New York Times отримали відразу кілька нагород.

 

«Минулого року було дуже багато трагічних новин з-за кордону - від Еболи до України і Центрально-Африканської республіки, до ISIS - включаючи трагедію з убитими журналістами...Але ці нагороди говорять, що, незважаючи на смертельні загрози, іноземна журналістика та іноземні кореспонденти - більш яскраві, ніж будь-коли. І ніхто не може зупинити вільну і сміливу пресу», - сказав Маркус Мебрі (Marcus Mabry), президент Клубу зарубіжної преси і редактор The New York Times.

 

Теми України торкнулося три матеріали, що тримали премію. У номінації «Кращий коментар до міжнародних новин» переміг Меттью Камінські (Matthew Kaminski), The Wall Street Journal , з публікацією «Про Україну». «Меттью Камінські їздив по Євразії, щоб побачити одні й ті ж події з різних точок зору і запропонував прекрасно написаний коментар, який відбив швидкість, з якою розгортаються історичні події. Його стиль був таким, що чіпляє, чарівним і інформативним. Він поєднав особисті спостереження і детальний репортаж з обґрунтуванням і олюднив ці історії. Він з тих людей, історії яких ми б хотіли прочитати знову», - йдеться у констатуючій частині премії.

 

У номінації «Кращий газетний фоторепортаж з-за кордону» переміг  Булент Кіліч (Bulent Kilic), Agence France Presse,  із роботою «Революція Євромайдан в Києві». «Булент Кіліч переносить глядачів просто в центр української революції, точно передаючи хаос моменту. Його робота - це натхненний репортаж у важких умовах. Кожне зображення говорить саме за себе, і разом вони створюють сильний наратив», - йдеться на сайті Клубу.

 

Нагадаємо, кореспондент The Los Angeles Times Сергій Лойко і його колежанка Керол Вільямс (Carol Williams) отримали престижну американську нагороду The Bob Considine Award за серію репортажів  «Україна: Нація, розірвана на частини» (Ukraine: A Nation Torn Apart) у рамках 76-ї щорічної премії Клубу зарубіжної преси США (76th Annual Overseas Press Club Awards) за роботи журналістів у 2014 році. Вони перемогли у номінації «Краща газета, служба новин або онлайн-інтерпретація міжнародних подій».

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY