detector.media
30.04.2015 16:02
З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)
З ініціативи уряду Олесь Санін зняв серію роликів про роль України у перемозі над нацизмом (ДОПОВНЕНО)

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін («Поводир») у взаємодії з  Інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Нарешті в Україні відзняті відеоісторії про роль і місце України як держави-переможниці нацизму у Другій світовій війні. Радянський Союз, а тепер Росія вирішили писати власну версію історію, вже не кажучи про президента Росії, який зневажливо ставиться до українського вкладу в перемогу над нацизмом», - заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

 

Пан Яценюк також наголосив на важливості показу об'єктивної інформації про «українців, які боролися на різних фронтах, про те, що Україна зазнала 40% людських і матеріальних втрат від загального обсягу втрат усіх держав у Другій світовій війні».

 

Прем'єр-міністр також підкреслив, що сьогодні як ніколи важливо згадати про події за участі українців у 1945-му році, щоб вийти переможцями з нинішнього військового конфлікту.

 

«Ми хочемо, щоби вся країна побачила всю правду про минуле, і щоб ми перемогли у цій неоголошеній Росією війні», - додав пан Яценюк.

 

 

Загалом Олесь Санін відзняв 12 роликів до Дня пам’яті та Дня перемоги над нацизмом. Режисер зняв один ролик із Іваном Залужним, 97-річним ветераном Другої світової війни, полковником, морським піхотинцем.

 

«Цього року я мріяв відсвяткувати свято 9 травня, День великої перемоги, зі своїм онуком, лейтенантом Національної гвардії. Але він загинув у бою, захищаючи свою Батьківщину. Мій внук часто говорив, що я теж буду захищати, як мій дід захищав. Не раз говорив: готовий віддати життя за свободу своєї України», — каже у кадрі Іван Залужний.

 

Торік пан Залужний поховав онука, 24-річного Івана Гутника-Залужного. Лейтенант загинув у бою у ніч на 10 серпня під час обстрілу терористами блок-поста біля Амвросіївки Донецької області. Молодий вояк перебував у засідці та відкрив вогонь по бойовиках, що підкрадалися, і врятував життя підрозділу із 50 осіб.

 

Іван Гутник-Залужний мешкав у Запоріжжі. Коли розпочалась російсько-українська війна, один із перших записався добровольцем в АТО. Через війну відклав весілля, призначене на 7 червня.

 

На відео Іван Залужний тримає орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким посмертно нагородили його внука.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia.

 

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі за участі  зірок вітчизняного кіно.

 

До 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY