detector.media
30.04.2015 14:54
До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»
До 8 і 9 травня група StarLightMedia підготувала ролик «Ветерани»

З 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia. Про це повідомляє прес-служба групи каналів.

 

«Щоб пам'ятали» - таким є загальний заклик соціальної кампанії StarLightMedia про Другу світову війну. Мета кампанії - закликати глядачів придиліти увагу тим, хто пережив події 1941-1945 років.

 

Авторами ідеї стали керівники творчих об'єднань каналу СТБ Тала Оніщук і Ксенія Бугрімова. Пані Бугрімова виступила також режиссером відео спільно з  Людмилою Мельник. Тала Онищук написала сценарій. Зйомку відеоролика вів  оператор Дмитро Бусенцов.

 

У відеороботі українці, які брали участь у війні і яким зараз уже понад 90 років, згадують пережите і діляться своїми почуттями.

 

«Ніна Іванівна Верещак у 1944 році винищила німецький бомбардувальник у битві на річці Вісла. Вона згадує, як вперше побачила смерть «своїх дівчаток», з якими разом воювала. Іван Григорович Прядко, розвідник, герой боїв за визволення Києва, називає ті події «справжньою м'ясорубкою». Анастасія Василівна Гулей, ув'язнена концтаборів Аушвіц і Берген-Бельзен, показує вибитий на її руці порядковий номер і говорить про «неописуєме, невиміряне горе»», - йдеться в повідомленні прес-служби StarLightMedia.

 

 

Режисер та автор ідеї Ксенія Бугрімова зазначає, що команді було дуже непросто знімати цю відеороботу.

 

«Показуючи живі почуття тих, хто брав участь у подіях, ми хотіли, щоб глядачі відчули те, що відчували під час зйомок ми: було боляче. Боляче бачити, як сьогодні живуть люди, які докладали нелюдські зусилля заради нашого мирного життя. Самотньо живуть. У той час, як в їх бідно облаштованих кімнатах щодня оживають їхні страшні спогади», - каже вона.

 

Пост-продакшн віеоролика здійснив департамент дизайну  СТБ, який очолює Олександр Сербін.

 

StarLightMedia подякувала за допомогу у створенні проекту керівнику науково-програмного відділу Національного Центру Олександра Довженка Стасу Мензелевському і старшому науковому співробітнику відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії НАН України Тетяні Пастушенко.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

За замовленням групи «Інформаційний Спротив» за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України створено пакет роликів до 70-х роковин перемоги над нацизмом у Європі за участі  зірок вітчизняного кіно.

 

До 70-річчя Дня Перемоги промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY