detector.media
30.04.2015 12:31
Журналістів знову не пустили на засідання робочої групи, що розслідує можливу корупцію в уряді
Журналістів знову не пустили на засідання робочої групи, що розслідує можливу корупцію в уряді

Сьогодні, 30 квітня, робоча група, яка сьогодні продовжила вивчати інформацію колишнього глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка щодо можливої корупції в уряді, знову не пустила журналістів на своє засідання. Про таке рішення повідомив член робочої групи Борислав Береза, передає «Укрінформ».

 

«Ми не хочемо, щоб нас потім звинуватили у переслідуванні політичних цілей і у тому, що для нас піар важливіший за результат. Тому ми пропонуємо зараз покинути цю залу всім, хто не є членами цієї групи, включно з помічниками. Після обіду ми дамо спільний брифінг», - сказав Борислав Береза.

 

На його думку, присутність преси при обговоренні фактів корупції не дала б змоги представнику Генеральної прокуратури України (ГПУ) розкрити всі необхідні деталі.

 

«Розуміючи, що представник ГПУ під камери скаже, що він не може говорити через таємницю слідства, а дехто взагалі відмовлятиметься виступати, ми пропонуємо покинути залу всім, хто не є членами робочої групи», - зазначив нардеп.

 

Нагадаємо, 29 квітня робоча група також засідала у закритому режимі, розглядаючи питання корупції на підприємствах енергетичної сфери. Журналістів допустили лише на перші 15 хвилин засідання робочої групи.

 

Сьогодні група розглядає можливі зловживання на державних підприємствах у сфері транспорту та зв'язку. Про це розповів голова робочої групи Олег Осуховський.

 

«Сьогодні на засіданні присутні представники "Укрпошти", "Укрзалізниці", "Украероруху", "Укрзалізничпостачу" та Держспецзв'язку», - сказав пан Осуховський.

 

Також на засіданні є представники ГПУ та Мінінфраструктури. «Одне з найважливіших наших завдань на сьогодні - розпочати процес повернення в державну власність "Укртелекому", тому що інвестор не виконав приватизаційних зобов'язань, а саме, не передав Держспецзв'язку обладнання телекомунікаційної мережі спеціального призначення, на що з Держбюджету було незаконно витрачено 220 мільйонів гривень. Ми сьогодні маємо звернутися до Фонду держмайна щодо негайного повернення "Укртелекому" в державну власність»,- сказав керівник групи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY