detector.media
29.04.2015 10:54
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним розвиток інформпростору Полтавщини і закликала впроваджувати суспільне мовлення
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним розвиток інформпростору Полтавщини і закликала впроваджувати суспільне мовлення

Колегія Держкомтелерадіо розглянула на своєму засіданні 28 квітня стан розвитку інформаційного простору Полтавської області та визнала його задовільним. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

На думку членів колегії, найближчим часом в області необхідно здійснити заходи з підготовки та впровадження суспільного телерадіомовлення. Також серед нагальних проблем - розбудова сучасної радіомережі FM-діапазону, забезпечення покриття впевненим телерадіосигналом загальнонаціональних мовників районів, де такий сигнал відсутній. У видавничій сфері, зазначили члени колегії, необхідно здійснювати заходи із розширення асортименту україномовної книжкової продукції, що випускається в області, сприяти розбудові мережі книгорозповсюдження та забезпечення жителів сільської місцевості області книготорговельними послугами відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України нормативів.

 

Як доповів директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Артем Бабак, на території області працюють 68 телерадіоорганізацій, з яких: 26 редакцій проводового мовлення, 15 ефірних мовників, 21 провайдер програмної послуги, 4 компанії, які здійснюють мовлення в кабельних мережах.

 

Полтавська обласна державна телерадіокомпанія - один із найбільших регіональних телерадіомовників, своїм аналоговим телевізійним сигналом з кількох передавачів охоплює 79 % території або 88 % населення області. Цифровим телебаченням Полтавської ОДТРК через обласну мережу ТОВ «Зеонбуд» (мультиплекс МХ-5) охоплено 95 % населення і 90 % території області. Водночас через застаріле обладнання якість телевізійного мовлення не відповідає сучасним стандартам.

 

Станом на 1 січня у Полтавській області зареєстровано 305 друкованих видань. На виконання Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери на 2013-2015 роки друкованим ЗМІ надано підтримку на суму 2,147 млн. грн. У 2015 році фінансування передбачено в сумі 1,075 млн. грн.

 

Для інформаційного забезпечення бійців у зоні проведення антитерористичної операції Полтавською ОДА забезпечується щотижнева передача друкованих видань області. Зокрема, з січня облдержадміністрацією у зону АТО передаються газети «Зоря Полтавщини», «Село полтавське», «Вечірня Полтава», «Нова година», «Полтавська думка», «Полтавський вісник».

 

З обласного бюджету на випуск «соціально значущих книг» загальним тиражем близько 67 тис. примірників виділено понад 2,58 млн. грн.

 

В інформаційному просторі області представлено близько 40 місцевих новинних інтернет-сайтів, у тому числі інформаційні агентства та інтернет-видання. Найрейтинговішими серед них є ОКІА «Новини Полтавщини», ІВ «Полтавщина», ІВ «ВПолтаві.info», ІВ «Репортер».

 

Нагадаємо, громадська організація «Громадське телебачення» проведе громадську експертизу витрат Державного комітету телебачення і радіомовлення на виробництво і трансляцію телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробку і розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews у 2014 та 2015 роках.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY