detector.media
29.04.2015 10:36
Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»
Замміністра Чеботар після нападу охорони на журналістів звинуватив медійників у дискредитації «борців з корупцією»

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має нерухомості в селі Лісники на Київщині, де 28 квітня охоронці напали на журналістів програми «Наші гроші» телеканалу ZIK. Про це йдеться в коментарі чиновника на офіційному сайті МВС.

 

Нагадаємо, вчора, 28 квітня, знімальна група програми журналістських розслідувань «Наші гроші» телеканалу ZIK у складі журналістки Надії Бурдeй, оператора Михайла Шелеста та водія Григорія Цизіна поїхала до будинку, який, за їх інформацією, належить заступнику міністра МВС Сергію Чоботарю та знаходиться в селі Лісники Києво-Святошинського району (Київська область). Як повідомив керівник проекту «Наші гроші»  Денис Бігус, який згодом прибув на місце інциденту, охоронці будинку двічі напали на знімальну групу - придушили оператора, відібрали камеру, вирвали навігатор з відео з машини. Журналісти викликали на місце події міліцію і дали свідчення.

 

Як уточнив керівник «Наших грошей», журналісти прибули до будинку для підготовки комплексного матеріалу для програми, у якій йдеться про високопосадовців МВС і, в тому числі, про Сергія Чеботаря. Під час зйомок з помістя пана Чеботаря виїхала машина із сімейними номерами замміністра, в якій нібито знаходилася його дружина.

 

На сайті МВС увечері того ж дня з'явився коментар заступника міністра Сергія Чеботаря з приводу інциденту. Він спростував інформацію щодо володіння нерухомістю за названою адресою.

 

«У мене немає будинку у селі Лісники Київської області. Все нерухоме майно внесено мною у декларацію. Іншої власності у мене немає. Обурений інформаційними провокаціями проти мене та моєї родини! Припиніть брехати та маніпулювати! Розумію бажання негідників дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. Розумію, що заважаємо Льовочкіну та компанії, куплених і обслуговуючих їх політиків. Але майте ж совість!», - заявив пан Чеботар.

 

«За вказаною адресою, для перевірки інформації, виїхала слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу міліції та прокуратура», - підтвердили у міліції.

 

Вранці 29 квітня Денис Бігус на своїй сторінці у Facebook написав, що команда проекту має відеозапис інциденту, на якому видно автомобіль нападників та частину його номера.

 

«Питання: якщо я знайду цього чорта раніше Авакова, чи призначать чи мене міністром МВС? По будинку: заступник Авакова Чеботар заявив на офіційному сайті МВС, що нерухомості в Лісниках у нього немає, а ми проект Льовочкіна. Питання: коли ми принесемо йому документи, чи спробує він їх зжерти?»,- написав журналіст.

 

Нагадаємо, що у листопаді минулого року тоді ще радник президента України, кандидат в народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко заявив, що має намір звернутися до генерального прокурора з проханням перевірити причетність керівництва Міністерства внутрішніх справ і, зокрема, заступник голови МВС Сергія Чеботаря, до корупційних схем.

 

Водночас  нардеп Сергій Каплін повідомив 26 квітня, що пана Чеботаря затримано у Фінляндії. 28 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі «Вестям» спростував інформацію про начебто затримання свого зама Сергія Чеботаря.

 

Антикорупційна програма «Наші гроші» розслідує незаконне використання бюджетних коштів через тендери та державні закупівлі. Проект виробляє телеканал ZIK у співпраці з інтернет-порталом «Наші гроші».

 

«Детектор медіа»

На фото з Facebook - Денис Бігус фотографує помістя у Лісниках, яке начебто належить Сергію Чеботарю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY