detector.media
24.04.2015 16:51
Перший покаже документальні фільми до роковин Чорнобильської катастрофи
Перший покаже документальні фільми до роковин Чорнобильської катастрофи

У неділю, 26 квітня, Перший покаже документальні фільми про Чорнобильську катастрофу та її наслідки. Про це повідомляє прес-служба Першого.

 

Стрічка «Не хочу згадувати» вийде в ефірі телеканалу об 11.05. Це історія про чоловіків, які згадують найжахливіший етап ліквідації наслідків аварії -ручну очистку найбільш радіоактивних ділянок зруйнованої станції. З великої групи фахівців-атомників, які керували виходом людей у надвисокі зони радіації, живими залишилися лише вони. «Не хочу згадувати, але не можу забути», - з гіркотою говорить один із героїв фільму.

 

 

О 14.20 в ефірі телеканалу вийде фільм «Чорнобиль. Тризна» режисера Ролана Сергієнка, сценарій до якого написала Ліна Костенко. У цій стрічці на початку не видно людей - вони з'являються потім. Народ, витіснений із своєї Батьківщини, а ще - ліквідатори, медики, пожежники, дозиметристи. Всі йдуть у дивом вцілілу чорнобильську Свято-Іллінську церкву. Це той єдиний раз на рік, коли у зону пускають колишніх жителів пом'янути своїх предків... Фільм показує зруйнований матеріальний світ, на тлі якого - і незнищенний світ духовний.

 

Нагадаємо, 26 квітня о 12.00 до 29-ї річниці аварії на Чорнобильський АЕС на телеканалі НТН вийде спеціальний випуск програми журналістських розслідувань «Агенти впливу». «Агенти» провели розслідування, чим живе сьогодні Чорнобильська зона - браконьєрством, крадіжками металу, незаконним полюванням. Невідомими стежками Чорнобильської зони журналістів каналу провів місцевий провідник-сталкер.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY