detector.media
23.04.2015 18:53
До 30 квітня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності»

14-15 травня, напередодні Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії (щорічно відзначається в світі 17 травня), у Києві відбудеться дводенний тренінг для журналістів та журналісток на тему «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності».

 

Під час заходу його учасники та учасниці дізнаються:

-   Основні факти про лесбійок, геїв, бісексуалів та трансґендерів (ЛГБТ)

-   Сексуальна орієнтація і ґендерна ідентичність (СОҐІ): міфи і реальність

-  Яких типових помилок і неточностей припускаються українські журналісти та журналістки, висвітлюючи питання СОҐІ?

-   Особливості вживання термінів: гомосексуали чи гомосексуалісти, лесбійки чи лесбіянки, трансґендери, транссексуали чи трансвестити?

-   Мова ворожнечі щодо лесбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів у мас-медіа: які її причини, масштаб та наслідки?

- Який ілюстратив добирати до матеріалів про ЛГБТ?

-   Які основні принципи журналістської етики під час висвітлення злочинів, вчинених через сексуальну орієнтацію жертви

-   Pro et contra: як зробити матеріал про ЛГБТ збалансованим? Як і кого добирати на роль експертів/експерток при висвітленні тематики ЛГБТ?

-   Ефективна підготовка до інтерв'ю з ЛГБТ та засоби ефективного інтерв'ювання

-   Ключові ЛГБТ-дати як календарні «центри тяжіння» матеріалів про ЛГБТ.

 

Тренери та експерти заходу: Святослав Шеремет - медіатренер, керівник Гей-Форуму України; Олена Шевченко - голова громадської організації «Інсайт»; Тетяна Печончик - медіаекспертка, голова Центру інформації про права людини.

 

Взяти участь у тренінгу запрошуються журналісти та журналістки, редактори та редакторки як центральних, так і місцевих ЗМІ, а також фрілансери та фрілансерки. Охочим відвідати тренінг потрібно до 30 квітня заповнити аплікаційну форму.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються проживанням (одна доба), харчуванням, роздавальними матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати - проїзд автобусом або поїздом (плацкарт або купе).

 

У разі виникнення запитань просимо звертатись до Тетяни Печончик: 067-445-95-43, tp@humanrights.org.ua.

 

Організатори заходу - Центр інформації про права людини спільно з Проектом «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» під егідою із Коаліції з протидії дискримінації в Україні за підтримки Європейського Союзу та програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY