detector.media
23.04.2015 14:29
З початку року ГПУ зареєструвала 24 справи про перешкоджання роботі журналістів - 40 осіб є потерпілими
З початку року ГПУ зареєструвала 24 справи про перешкоджання роботі журналістів - 40 осіб є потерпілими

За перший квартал року Генеральна прокуратура України зареєструвала 24 кримінальних правопорушення, передбачених статтею 171 КК України. За цей період 40 журналістів потерпіли від злочинів. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Такі цифри повідомив ІМІ у відповідь на інформаційний запит начальник відділу з питань доступу до інформації Генеральної прокуратури України Л.Мілевич.

 

«Обліковано кримінальних правопорушень (за виключення закритих на підставі п.п. 1,2,4,6 ч.1 ст.284 КПК України) - 19. З них лише в одному кримінальному правопорушені було вручено повідомлення особам про підозру. Крім того, до суду за цей період було направлено 1 кримінальне правопорушення», - повідомили в ГПУ.

 

Нагадаємо, за результатами моніторингу свободи слова Інституту масової інформації (ІМІ) за перший квартал року в Україні зафіксовано 16 випадків побиття журналістів, 12 фактів цензури, 9 випадків залякувань та 6 порушень прав журналістів на територіях, підконтрольних так званим «ДНР» та «ЛНР». Найгірша ситуація зі свободою слова спостерігається в окупованому Криму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY