detector.media
23.04.2015 12:37
Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло
Фільм німецького каналу ARD про Іловайський котел номіновано на фестивалі в Монте-Карло

Стрічку суспільного телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні - Втеча з Іловайська» (The Murderous War In Ukraine - Escape From Ilovajsk), над якою працювали українські та іноземні журналісти, номіновано на 55-му Фестивалі телебачення в Монте-Карло (Festival de télévision de Monte-Carlo). Про це повідомляється на сайті фестивалю.

 

Авторами фільму є український журналіст Георгій Тихий та його німецький колега Удо Лілішкіс (Udo Lielischkies), оператор стірчки - українець Іван Любиш-Кірдей, також у зйомках їм допоміг фотокореспондент Максим Левін. Редакором монтажу виступив Саймон Квак (Simon Quack).

 

«Цей фільм 2 вересня минулого року вийшов в ефірі німецького каналу ARD в програмі Weltspiegel Extra. У ньому розповідається про те, як ми туди потрапили, зафіксовано бойові дії в оточенні, і те, як нам вдалося виїхати. Українські глядачі можуть побачити цей фільм на Youtube, ми написали до нього субтитри», - розповів у коментарі «Детектор медіа» журналіст Георгій Тихий.

 

15-хвилинний фільм змагатиметься у номінації «новинний документальний фільм» (news documentary) з чотирма іншими докфільмами - ще одним зі Німеччини, а також Іспанії, Великої Британії та Сінгапуру.

 

«Я вважаю, що номінація - це вже непогано. Подивимося. За рік, який минув, війна на Донбасі стала однією з ключових подій для світу. Особисто для мене не так важлива нагорода, як можливість показати стрічку якнайбільшій кількості людей», - коментує пан Тихий шанси стрічки на перемогу.

 

 

Нагадаємо, 29 серпня Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей з колегами з інших ЗМІ (Максимом Левіним з Lb.ua та Маркіяном Лисейком з «Укрінформу») ледве вирвалися з оточення під Іловайськом (Донецька область).

 

Для ARD Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей робили сюжети, репортажі і прямі включення з Донбасу.

 

По поверненні Георгій Тихий та Іван Любиш-Кирдей в інтерв'ю «Детектор медіа» розповіли про те, що побачили під час оточення, як у ситуації небезпеки вони виконували свої професійні обов'язки, а також анонсували 45-хвилинний фільм про Іловайськ на основі візнятого матеріалу, але розширений аналітикою та історіями учасників після повернення.

 

Як повідомляв сайт Media Sapiens, цей документальний фільм називається «Смертельна пастка Іловайська: путінська армія в українській війні». 6 жовтня 2014 року його показав німецький телеканал WDR (суспільний мовник землі Північний Рейн-Вестфалія), що є частиною німецького суспільного мовника ARD. Георгій Тихий уточнив, що ця стрічка також доступна в Інтернеті, але німецькою мовою. Права на неї також купила «Німецька хвиля» (Deutsche Welle), яка показала 30-хвилинну версію англійською мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY