detector.media
23.04.2015 09:46
Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному
Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному

Старшина батальйону «Донбас» Дмитро Бабкін повідомив, що 22 квітня у Широкиному (Донецька область) проросійськими бойовиками були обстріляні журналісти британського телекомпанії ВВС. Про це він розповів у ефірі «Еспресо.TV».

 

«Свідками сьогоднішньої перестрілки у Широкиному стали кореспонденти ВВС. Вони потрапили під обстріл бойовиків, вони були на другому поверсі будівлі, куди влучив снаряд, що не розірвався», - заявив Дмитро Бабкін. 

 

За його словами, журналісти задокументували подію. «Вони його сфотографували, мають відеозапис. Тобто, беззаперечний доказ того, що позиції батальйону "Донбас" сьогодні піддали обстрілу з важкого озброєння терористів», - сказав він.

 

Телеканал «Еспресо.TV» нагадав, що у вечірньому зведенні з фронту українські військові зазначили: «У районі селища Широкине противник застосував по нашому опорному пункту міномети калібру 120 міліметрів, зенітну установку, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю».

 

Нагадаємо, 14 квітня у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) підтвердили інформацію про поранення журналіста телерадіокомпанії Збройних Сил Російської Федерації «Звезда» Андрія Луньова біля села Широкине. Як зазначила представник прес-центру СММ ОБСЄ Ірина Гудима, журналіст Андрій Луньов справді підірвався на «розтяжці».

 

«Це - ще одне підтвердження того, що вся ця зона настільки небезпечна як для людей, які живуть у цьому селі, так і журналістів і будь-кого, хто туди приїжджає. Там дуже багато нерозірваних снарядів», - зазначила вона і додала, що у цій місцевості вільно пересуватися можна лише основними шляхами, а журналіст російського каналу, ймовірно, дещо відступив від стежки, якою можна було йти.

 

Водночас, за словами Ірини Гудими, підтвердити інформацію російських ЗМІ, нібито по журналістах відкрили прицільний вогонь, у місії ОБСЄ не можуть. Вона зазначила, що у районі села Широкине місія зафіксувала перестрілку між сторонами протистояння.

 

3 березня біля селища Широкиного поблизу Маріуполя  (Донецька область) під мінометний обстріл потрапила знімальна група 5-го каналу. Про це повідомляється на сайті телеканалу. Працівники 5-го каналу Тетяна Ігнатченко та Євген Гончаренко готували сюжет про обстріли у цій частині зони АТО під час так званого «перемир'я».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY