detector.media
22.04.2015 10:42
Шкіряк звинувачує у вбивствах Бузини і Калашникова російські спецслужби
Шкіряк звинувачує у вбивствах Бузини і Калашникова російські спецслужби

Виконуючий обов'язки керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк заявив, що бачить слід російських спецслужб у вбивствах екс-депутата парламенту від Партії регіонів Олега Калашникова і скандального публіциста, екс-шеф-редактора газети «Сегодня» Олеся Бузини. Про це повідомляє видання «Дзеркало тижня - Україна».

 

«В контексті одіозності Калашникова та Бузини, їх відвертої антиукраїнської позиції це могло бути певною технологією, відпрацьованої російськими спецслужбами для поглиблення всеукраїнської громадсько-політичної кризи», - сказав пан Шкіряк в ефірі 5-го каналу.

 

Він також підкреслив, що його здогади підтвердилися після появи послання від невідомої організації «УПА», яка повідомила, що нібито вчинила вбивства екс-регіонала і публіциста. «Після появи абсолютно фейкових послань якоїсь так званої організації УПА мої думки заглибилися», - сказав виконуючий обов'язки керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого українського автора Олеся Бузину. Його застрелили просто на подвір'ї біля будинку по вул. Дегтярівській. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников. Його застрелили у власному під'їзді.

 

16 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронних органів швидкого і прозорого розслідування убивств цих громадян. 17 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки України негайно розслідувати ці вбивства.

 

У Державному департаменті США засудили вбивства Олеся Бузини та колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова. 

 

СБУ за результатами вивчення технічних властивостей листа, який отримав український політолог Володимир Фесенко і у якому йдеться, що якась «Українська постанська армія» (УПА) бере на себе відповідальність за вбивства Чечетова, Пеклушенко, Мельника, Калашникова, Бузини, встановило, що текст склали особи, які не є носіями української мови. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY