detector.media
05.05.2015 09:00
Конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів. 2015». Останній місяць прийому робіт
Конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів. 2015».  Останній місяць прийому робіт

«Детектор медіа» і програма FLEG II (ЄІСП/Схід-2) в Україні продовжує прийом робіт на четвертий всеукраїнський конкурс «Правозастосування та управління у лісовому секторі України». До участі було запрошено журналісті всіх видів ЗМІ та фахівців лісової галузі (лісівників*).

 

Останній день прийому робіт - до 15 травня 2015 року на адресу куратора конкурсу від «Детектор медіа» zelin.tk@gmail.com ((098) 446-61-95).

 

З 28 лютого по 15 квітня на розсуд кураторів конкурсу надійшло 28 статей та сюжетів, які опубліковано на сайті програми FLEG II .

 

Для розміщення на сайті «Детектор медіа» та оцінки членами журі куратори відібрали:

- серію із двох сюжетів Олексія Лахненко, що виходили на каналі «2+2» в програмі «Люстратор 7.62» /pravo_sector/article/104442/2015-02-23-programa-lyustrator-762-na-konkurs-rik-lisiv-2015/ ;

- серію журналістських розслідувань Ярослава Чепурного та Олега Оганова про «дерибан» лісового урочища на березі річки Южний Буг в Миколаєві /pravo_sector/article/105257/2015-03-23-seriya-zhurnalistskikh-rassledovanii-pro-deriban-lesnogo-urochishcha-na-beregu-reki-yuzhnyi-bug-v-nikolaeve/ ;

- статтю Світлани Ісаченко «Забрали у горян ліси - обібрали їх до нитки» /pravo_sector/article/105673/2015-04-02-zabrali-u-goryan-lisi-obibrali-ikh-do-nitki/ 

 

Згідно умов конкурсу автори гарантовано отримаюють гонорар в розмірі 1000 грн, а в разі перемоги - 4000 грн.

 

Поза конкурсом, як приклад підходу до тем і рівня розкриття лісової проблематики, куратори пропонують ознайомитись з наступними матеріалами створеними одним з членів оргкомітету:

 

- Михайло Попков«У нинішніх умовах неможливо реформувати окремо взяту лісову галузь»;

- Орест Фурдичко«Ліс - надбання народу, тому проблеми галузі потрібно обговорювати публічно»;

Як забезпечити право народу на користування лісовими багатствами;

Чим загрожує приватизація лісів?

 

Нагадуємо критерії відбору:

- роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 1 червня 2014 року до 15 травня 2015 року або спеціально створені для конкурсу;

- роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;

- кожен матеріал має супроводжуватися короткою інформацією про автора, ЗМІ та дату виходу (або вказано, що роботу створено спеціально для конкурсу);

- кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, - до 5 робіт .

 

Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:

 

Довідкову інформацію щодо тем конкурсу можна знайти також на сайті програми FLEG II в Україні, сайтах «Український лісовод»«Природа в Україні» та інших інтернет-ресурсах - учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.

 

Консультанти програми FLEG II в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі. Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.

 

З матеріалами, що увійшли до четвірки переможців попередніх конкурсів «Правозастосування та управління у лісовому секторі України», можна ознайомитись на сайті «Детектор медіа» (2011-й2012-йта 2014 рік) або на сайті програми FLEG II в Україні.

 

Публікація конкурсних робіт: Для вільного обговорення й оцінки журналістські матеріали, надіслані на конкурс, буде внесено до списку конкурсних робіт на сайті програми FLEG ІІ (ЄІСП/Схід-2). Найцікавіші буде опубліковано також на сайті www.detector.media.

 

Гонорарний фонд: За кожну роботу, відібрану для публікації на сайті «Детектор медіа», автор отримує гонорар у розмірі1000 грн.

 

Автори чотирьох найкращих матеріалів, створених у жанрі репортажу або розслідування (або інших жанрів, або позажанрові - головне, щоб було фахово з журналістської та лісівничої точок зору, конструктивно і цікаво), що наберуть найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримають по 4000 грн. кожен.

 

Автор найкращої роботи в жанрі аналітики у спеціально створеній номінації «Шляхи реформи лісового господарства: теорія і практика; учора, сьогодні, завтра», що набере найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримає 4000 грн.

 

Фахівець лісової галузі (лісівник), автор найкращої публіцистичної або відеороботи у спеціально створеній номінації для робітників лісової галузі «Проблеми лісового господарства очима лісівника», що набере найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримає 5000 грн.

 

Якщо в якійсь із номінацій не буде гідних першого місця робіт, премії переходять у інші номінації.

 

Журі конкурсу оцінює роботи з 16 по 29 травня за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Найкращі матеріали визначаються за сумою виставлених балів.

 

Оголошення переможців і вручення призів відбудеться під час проведення церемонії нагородження на початку червня.

 

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, (044) 354-28-01, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com.

 

Подання матеріалів на конкурс означає згоду автора на розміщення цих матеріалів на сайті Програми FLEG II, сайті «Детектор медіа» та використання їх у роботі Програми FLEG.

 

*«Лісівники» у даному разі - це фахівці, що займаються (або займалися) практичною роботою, пов'язаною з лісовим господарством у всьому її різноманітті (але не працівники прес-служб). У першу чергу - працівники галузі незалежно від відомчої належності. Їхні публікації повинні бути присвячені не стільки висвітленню успіхів, скільки опису проблем, пропозицій щодо їх вирішення, обґрунтуванню реформ.

 

Програма FLEG II ( ЄІСП Схід)

Регіональна програма "Правозастосування та управління у лісовому секторі країн східного регіону дії Європейського інструменту сусідства та партнерства - 2" (FLEG II (ЄІСП Схід)) спрямована на створення досконаліших механізмів управління в лісовому секторі семи країн-учасниць, посиленні лісової політики шляхом підвищення ефективності відповідних міжнародних процесів, законодавства та інституційної бази, а також за допомогою розробки, випробування та оцінки пілотних проектів сталого лісокористування на місцевих рівнях з метою тиражування та обміну успішним досвідом. У програмі підкреслюється роль лісу в адаптації до зміни клімату і зниженні негативного впливу на екосистеми і збереженні біорозмаїття, а також у відтворенні засобів і джерел доходів для місцевого населення та національної економіки. Країни - учасниці: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія та Україна. Програма фінансується Європейським союзом.

 

Партнери:

 

Європейська комісія

Європейський союз є найбільшим у світі донором процесу офіційного сприяння розвитку. Europe Aid - генеральний директорат розвитку і співпраці Європейської комісії - розробляє Європейську політику розвитку і надає допомогу по всьому світу. Ця допомога надходить через ряд фінансових інструментів, при цьому особлива увага приділяється забезпеченню якості та ефективності допомоги, що надходить від Європейського союзу. У своїй активній участі у сфері розвитку ми прагнемо до утвердження принципів ефективного управління, зміцнення людського потенціалу та стимулювання економічного розвитку, а також до вирішення таких глобальних завдань як боротьба з голодом і збереження природних ресурсів.

www.ec.europa.eu

 

Світовий банк

Світовий банк є одним з найважливіших джерел фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються, в  усьому світі. Ми не є банком у звичайному розумінні цього слова. Наша організація складається з п'яти унікальних організацій розвитку, що управляються країнами-членами. Ми надаємо країнам, що розвиваються, позики за низькими ставками, безвідсоткові кредити і гранти, допомагаючи їм вирішувати завдання, що стоять перед ними у найрізноманітніших сферах діяльності, таких як освіта, охорона здоров'я, державне управління, інфраструктура, розвиток фінансового та приватного секторів, сільське господарство, охорона довкілля і управління природними ресурсами. Деякі з наших проектів можуть співфінансуватися урядами, іншими багатосторонніми організаціями та комерційними банками, експортно-кредитними агентствами та приватними інвесторами.

www.worldbank.org

 

Міжнародний союз охорони природи

Діяльність Міжнародного союзу охорони природи (МСОП/IUCN) спрямована на пошук оптимальних рішень найгостріших проблем охорони довкілля та розвитку... МСОП - найстаріша і найбільша міжнародна екологічна організація в світі, що об'єднує понад 1200 урядових та неурядових структур і близько 11 тис. фахівців з 160 країн, що працюють на добровільній основі. Діяльність МСОП забезпечується роботою понад 1 тис. штатних співробітників більш ніж в 45 офісах і сотнями партнерських організацій державного, громадського та приватного секторів по всьому світу.

www.iucn.org

 

Всесвітній фонд дикої природи

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) - одна з найбільших у світі і найбільш авторитетних незалежних природоохоронних організацій, що об'єднує близько 5 млн. прихильників і має відділення більш ніж у 100 країнах. Місія WWF - у запобіганні дедалі глибшій деградації природного середовища планети і досягненні гармонії людини і природи, збереження біологічного розмаїття Землі та забезпеченні сталого використання відновлюваних природних ресурсів і зниженні рівня забруднення довкілля та марнотратного споживання.

www.panda.org

 

«Детектор медіа»

Ілюстрація - facepla.net

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY