detector.media
10.04.2015 13:26
Харківська ОДТРК через нестачу коштів припиняла аналогове мовлення - відновила 10 квітня
Харківська ОДТРК через нестачу коштів припиняла аналогове мовлення - відновила 10 квітня

10 квітня телеканал ОТБ Харківської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) відновив аналогове мовлення, яке було суттєво скорочено з початку 2015 року через брак фінансування. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор Харківської ОДТРК Сергій Гулевський.

 

Пан Гулевський розповів, що з нового року канал ОТБ мовив в аналоговому ефірі тільки 2-3 години на добу, трансляція ж у цифровому форматі не припинялася. Він також повідомив, що радіотрансляція в області відбувалася в повному обсязі.

 

Як відомо, з початку року через нестачу коштів практично всі ОДТРК скоротили мовлення щонайменше до 18 годин на добу, а деякі навіть більше.

 

Гендиректор ХОДТРК повідомив, що телерадіокомпанія укладала догорів з Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) на стільки годин мовлення, скільки фінансування їй на це виділяла держава.

 

«Все дуже просто: нема грошей - нема мовлення. Ми платили за стільки годин трансляції, скільки могли собі дозволити. Зараз держава виділила додаткове фінансування - і ми тут же ввімкнули мовлення в аналогу. Такі проблеми мають більшість державних телеканалів - і Перший, і місцеві. Просто хтось із них потайки скорочує мовлення або домовляється про зниження потужності передавачів», - розповів Сергій Гулевський.

 

Пан Гулевський сподівається, що надалі в процесі переходу державного телерадіомовлення на суспільне, перерв в аналоговій трансляції не буде. «Ми розуміємо, як важливо мовити в повному обсязі в прикордонній області, недалеко від зони АТО, доносити всю інформацію про події в Харкові до районів», - додав гендиректор.

 

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2015 рік на фінансування державних телерадіокомпаній, інформаційного агентства «Укрінформ» та україномовної версії міжнародного каналу EuroNews виділено 791 млн 208,3 тис. грн.

 

Водночас із 1 січня 2015 року Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення підняв тарифи на телекомунікаційні послуги на 19%, порівняно з 2014 роком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY