detector.media
10.04.2015 13:12
Нацрада повернула Луганській ОДТРК частоти, якими тимчасово користувалася ТРК «Ірта»
Нацрада повернула Луганській ОДТРК частоти, якими тимчасово користувалася ТРК «Ірта»

9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення припинити дію тимчасового дозволу ТРК «Ірта», що належить народному депутату минулих скликань Володимиру Ландіку, мовити на частотах Луганської обласної державної телерадіокомпанії та повернути ці частоти Луганській ОДТРК.

 

«Свого часу дали дозвіл на мовлення ТРК "Ірта" на частотах Луганської ОДТРК - до відновлення мовлення ОДТРК, яка була розвалена як фізично, так і морально. Зараз Луганська ОДТРК повідомила нас, що з 3 квітня починає мовлення», - повідомив на брифінгу голова Нацради Юрій Артеменко.

 

За словами члена Нацради Олександра Ільяшенка, Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення вже почав перемикати сигнал передавачів з «Ірти» на Луганську ОДТРК.

 

На запитання, чи передбачено рішенням Нацради строки на відновлення мовлення Луганської ОДТРК на її частотах, пан Ільшяненко повідомив: «Строків як таких немає. Але думаю, до кінця тижня вже буде остаточно мовити Луганська ОДТРК замість "Ірти"».

 

ТРК «Ірта» мовитиме на тих частотах, якими вона володіє відповідно до своїх ліцензій. «Розглядається питання про допомогу їм у відновленні передавачів, які вони втратили», - додав пан Ільяшенко.

 

За словами заступника голови Нацради Григорія Шверка, ТРК «Ірта» знала й розуміла, що отримала частоти Луганської ОДТРК в тимчасове користування.

 

За даними єдиного державного реєстру телерадіоорганізацій, Луганська ОДТРК володіє мережею з 18 аналогових телевізійних частот в області, дев'ятьма цифровими телевізійними частотами, а також трьома радіочастотами в ФМ-діапазоні та відрізками часу на семи радіочастотах в УКХ та ФМ-діапазоні. Як відомо, частина Луганської області окупована терористами «ЛНР», відтак там ОДТРК не може відновити своє мовлення.

 

ТРК «Ірта» володіє чотирма аналоговими телевізійними частотами в Лисичанську і Старобільську, а також в окупованих терористами Луганську та Красному Лучі, вісьмома цифровими телевізійними частотами, а також трьома радіочастотами в ФМ-діапазоні в Сєверодонецьку та Старобільську, а також в окупованому Луганську.

 

Нагадаємо, що 18 грудня Нацрада дозволила ТРК «Ірта» тимчасово мовити на мережі частот Луганської ОДТРК, ретранслюючи програми телеканалу «24».

 

6 квітня Державний комітет телебачення і радіомовлення повідомив, що З 2 квітня відновлено мовлення у цифровому стандарті Т2 Луганської ОДТРК і найближчим часом планується розпочати телевізійне мовлення в аналоговому стандарті та відновити радіомовлення.

 

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві, а у формуванні телеконтенту беруть участь усі державні ТРК, а також «Радіо Свобода», ГО «Донецький інститут інформації», «Громадське радіо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY