detector.media
08.04.2015 18:34
Комітет свободи слова пропонує всі зміни щодо питань реклами вносити тільки в закон «Про рекламу»
Комітет свободи слова пропонує всі зміни щодо питань реклами вносити тільки в закон «Про рекламу»

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує всі зміни щодо правил рекламування лікарських засобів вносити виключно шляхом змін і доповнень до закону «Про рекламу». Відповідне рішення вони ухвалили на черговому засіданні 8 квітня, розглянувши проекти законів «Про лікарські засоби» № 2162 та № 2162-1.

 

В обох законопроектах пропонується всі обмеження реклами лікарських засобів визначити не в законі «Про рекламу», а в законі «Про лікарські засоби», де цьому питанню пропонується присвятити окремий розділ. Автори законопроектів пропонують поділити рекламу лікарських засобів на дві категорії: спрямована на широкий загал і спрямована на медичних і фармацевтичних працівників. Для першої категорії передбачено більше обмежень, а саме - дозволити рекламувати безрецептурні препарати та лікарські засоби, що використовуються для вакцинації людей.

 

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики натомість запропонували Комітету з питань охорони здоров'я рекомендувати Верховній Раді направити обидва проекти на повторне перше читання. При цьому - визначити, що зміни в частині правил рекламування лікарських засобів мають вноситись виключно шляхом змін та доповнень до закону «Про рекламу» у формі окремого законопроекту, можливість внесення якого передбачається ч. 8 ст. 90 закону «Про регламент Верховної Ради України».

 

За словами доповідача з цього питання, секретаря Комітету Олени Кондратюк, було б логічно, щоб автори проекту вилучили з обох законопроектів частину про рекламу і внесли зміни до закону «Про рекламу», бо саме він є профільним законом щодо реклами. «У цих проектах є дуже великий шматок щодо реклами. Якщо всі будуть вносити зміни щодо реклами в різні закони, то ми потім просто не розберемося. Питання реклами є у віданні нашого Комітету», - сказала вона.

 

Члени Комітету зазначили, що оскільки необхідність ухвалення законопроекту «Про лікарські засоби» міститься в Коаліційній угоді, то вони не проти самої ідеї, але хочуть, щоб вона була виписана правильно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY