detector.media
08.04.2015 12:31
ДемАльянс: Геть «Кличко-ТВ» та інші комунальні телеканали! Чесні новини про місцеві проблеми робитиме СУСПІЛЬНЕ
ДемАльянс: Геть «Кличко-ТВ» та інші комунальні телеканали! Чесні новини про місцеві проблеми робитиме СУСПІЛЬНЕ
Фракція ДемАльянсу у Київраді готує звернення до колег з решти фракцій про припинення фінансування комунального телеканалу "Київ" з 1-го січня 2016 року. Адже після офіційного старту 7 квітня 2015 р. СУСПІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ у регіонах з'явилися місцеві підрозділи Суспільного, що зможуть незалежно від місцевої влади професійно висвітлювати місцеві проблеми
Кличко-ТВ" - це комунальний канал нашої столиці, за документами називається "Телеканал "Київ", а за суттю - "Кличко-ТВ", бо в кожному сюжеті - МЕР і виключно у ролі героя-рятівника. А до обрання Кличка - телеканал "Київ" називали "Телеканалом Черновецького і його молодої команди". І так по всіх містах, де є комунальні телеканали, за дуже рідкісним винятком, як от в Бердянську, де журналісти комунального телеканалу бодаються з місцевими депутатами-регіоналами.

Не полінуйтеся і подивіться бодай один випуск новин телеканалу "Київ", який існує на гроші киян. От "СТН - Столичні телевізійні новини" за 5 квітня 2015-го. Це такий підсумок тижня подій у місті Київ.

Я підрахувала кількість синхронів (інтерв'ю) різних персонажів за півгодини випуску новин, підкреслюю, зробленого за кошти киян:

Мер Віталій Кличко - 9;

Прем'єр Яценюк - 5;

Заступник Кличка Ніконов- 4;

Різного роду чиновники КМДА і керівники комунальних підприємств (Київпастранс, Київзеленбу тощо) - 17;

Депутати Київради - 3;

Громадський активіст - 1;

Релігійні діячі - 3;

Речник АТО - 1; Кияни-бійці АТО у випуску не присутні - 0;


 
Ведучий новин телеканалу "Київ" Ростилав Сухачов більше говорить про киян на своій візитівці на сайті, ніж у своєму випуску новин


Протягом півгодинного випуску 15 разів говорять кияни. АЛЕ! 10 синхронів киян у сюжетах на тему релігійних свят: Мешканцям столиці журналісти тк "Київ" (Кличко-ТВ) дають висловитися лише з приводу, хто які яйця фарбував і кому їх заносив. Однак, коли в сюжеті йде мова про криваву війну забудовників проти киян, говорять лише посадовці - мер Кличко, головний міліціянт Києва Терещук, голова земельної комісії Київради Прокопів.

З особливим цинізмом підійшли журналісти до теми висвітлення боїв забудовників із киянами на Микільсько-Слобідській. Журналістка телеканалу "Київ" ("Кличко-ТВ") Олександра Роздорожна, як я вже зазначала, не дала слова ЖОДНОМУ киянину. Натомість з уст мера і головного міліціянта прозвучали звинувачення на адресу захисників київської землі. Це так огидно, колеги!

Ще одна деталь з цього ж сюжету. Бої ведуться поблизу головного храму греко-католиків просто на березі Дніпра неподалік метро "Лівобережна". Святі отці також проти забудови навколо храму у придніпровській мальовничій місцевості. За моєю інформацією, Блаженніший Святослав звертався до найвищого керівництва держави з листом-проханням про захист від забудовників. Але журналісти не запитали у Блаженнішого його думку про забудову. Дали йому слово сказати за Вербну Неділю.

Такий телеканал "Київ" потрібен лише київському меру і його посадовцям. То нехай беруть і купують ліцензію, наймають райтерів (не журналістів) і гей! Причому тут кияни? Чому на цей канал мають йти гроші з бюджету нашої столиці, наші гроші?
 
А київські проблеми, так само, як вінницькі, харківські чи полтавські нехай висвітлюють незалежні місцеві СУСПІЛЬНІ телеканали, які є у кожній області і дислокуються в обласних центрах. Ці канали з"явилися 7 квітня 2015 р. у мить, коли президент Порошенко підписав Закон "Про суспільне телебачення".

Згідно цього закону усі обласні державні телерадіокомпанії переходять до нової структури - у Національну Суспільну Телерадіокомпанію України (НСТУ). Якщо дотепер керівників в обласні державні телерадіокомпанії призначав Кабінет міністрів за погодженням із головою облдержадміністрації, то тепер регіональні державні компанії повністю звільняють від будь-якої залежності від влади - чи то місцевої, чи то центральної. Керівників призначатиме Наглядова рада НСТУ (яка складатиметься із представників всіх фракцій парламенту і 9-тьох предстаників громадських організацій), або трудові колективи висуватимуть кандидатів на керівну посаду, а Наглядова рада їх затверджуватиме (механізм має бути прописано в статуті НСТУ).

І от така регіональна компанія із незалежним керівником нехай і висвітлює новини обласного центру і усієї області (я знаю, що Київ - окремий від Київської області адміністративний суб'єкт, але це не є перешкодою для виготовлення цікавих новиин про Київ і столичний регіон Київської обласною державною телерадіокомпанією, яка тепер увійшла до Національної суспільної телерадіокомпанії України).
 
Фракція ДемАльянсу у Київській міській раді закликає колег по столичному парламенту подивитися ефір телеканалу "Київ", пподивитися правді в очі і припинити фінансувати за шалені кошти телевізійний PR-відділ цього мера і всіх наступних. І разом подумати, на які численні проблеми киян витратити заощаджені кошти.
 
Наталя Соколенко, блог «Української правди»
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY