detector.media
07.04.2015 13:53
До України не пустили заступника гендиректора російського інформагентства ТАСС
До України не пустили заступника гендиректора російського інформагентства ТАСС

Заступнику генерального директора російського інформаційного агентства ТАСС Олександру Копнову заборонили в'їзд до України. Про це повідомляє ТАСС.

 

За словами пана Копнова, «заборона була озвучена після багатогодинного очікування в аеропорту Бориспіль», без пояснення причин.

 

У посольстві Російської Федерації в Києві агентству ТАСС повідомили, що у зв'язку з інцидентом надіслали ноту протесту. «Ми спрямували у відповідні органи ноту з вимогою пояснення причин цього інциденту», - повідомив представник посольства.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії з цього приводу заявили: «Хотіли б завірити київських "заборонителів", що спроби відгородитися від невигідної для них інформації приречені на провал - правда знайде свою дорогу на Україну».

 

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі не виключають, що у відповідь українським функціонерам можуть закрити в'їзд до Росії.

 

ТАСС звертає увагу на те, що це не перший випадок за останній рік, коли його співробітників не пускають на територію України.

 

Нагадаємо, ще влітку 2014 року з ініціативи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Служба безпеки України почала забороняти в'їзд до України низки журналістів і топ-менеджерів російських ЗМІ.

 

Станом на листопад 2014 року СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам.

 

Відомо, що перелік персон нон ґрата постійно розширювався, але повного списку СБУ не оприлюднювала.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY