detector.media
06.04.2015 16:32
Газета «Новая Бурятия» видалила матеріали про пораненого в Україні бурятського танкіста зі своїх шпальт і сайту – ЗМІ
Газета «Новая Бурятия» видалила матеріали про пораненого в Україні бурятського танкіста зі своїх шпальт і сайту – ЗМІ

Редакція газети «Новая Бурятия», що опублікувала минулого тижня матеріал про 20-річного бурятського танкіста Доржі Батомункуєва, який був поранений у лютому під містом Дебальцеве в Україні, прийняла рішення зняти матеріал з сайту, а також вирізати шпальту з уже надрукованого накладу. Про це пише сибірське інтернет-видання FlashSiberia з посиланням на в.о. головного редактора «Новой Бурятии» Тимура Дугаржапова.

 

Раніше відомий бурятський журналіст Аркадій Зарубін повідомив на своїй сторінці в Facebook, що газета «Новая Бурятия» поширюється без 15-ї та 16-ї шпальт, на останній з яких опубліковано матеріал «Бурятский танкист из Дебальцево до сих пор в тяжелом состоянии».

 

За словами головного редактора «Новой Бурятии», рішення про зняття матеріалу було прийнято редакцією. «Ніякої цензури немає, це було рішення нашої редакції, оскільки матеріал був некоректний і ми його зняли самостійно, - сказав Тимур Дугаржапов. - Два дні ми цією справою займалися (вирізали щпальти з газет - прим.). Скоріше з гуманітарних міркувань, оскільки цей хлопець некоректно вийшов, фотографія дуже погано надрукувалася й ажіотаж, який виник (після публікації на сайті - прим.). Нам це все не сподобалося. Висмоктувати з пальця, з цієї досить нешкідливої інформації, нас потім звинуватили б у всіх смертних гріхах. Ми вирішили підстрахуватися».

 

На сайті видання матеріал про танкіста був видалений 6 квітня близько 15.30 за місцевим часом (10.30 за київським). Тим часом, кеш сторінки поки доступний у Google.

 

Газета «Новая Бурятия» виходить щотижня накладом 50 тис. примірників.

 

 

Клікніть для збільшення

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY