detector.media
03.04.2015 19:00
На Першому вийде фільм-реконструкція «Холодний Яр. Воля України – або смерть»
На Першому вийде фільм-реконструкція «Холодний Яр. Воля України – або смерть»

5 квітня Перший національний покаже документальний фільм-реконструкцію «Холодний Яр. Воля України - або смерть». Про це повідомля прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

Стрічка вийде в ефірі о 22.15.

 

«Їх боялися настільки, що у структурі радянського Комітету державної безпеки (КДБ) до 1960-х років існував уповноважений у боротьбі з "холодноярством", хоча всіх причетних і свідків повстань у Холодному Яру було знищено ще до початку 1930-х. Операцію з ліквідації невизнаної республіки називали "Справою лицарів лісу", а учасник подій, старшина Запорозької дивізії Дієвої армії УНР Юрій Горліс-Горський написав про пережите автобіографічний роман "Холодний Яр"», - анонсує фільм Перший національний.

 

 

Стрічка розповідає історію Холодноярської республіки від зародження у березні 1919 року до останніх днів існування восени 1922 року. Хроніку подій у Холодному Яру розкриють архівні записи організатора збройних вторгнень Росії в Українську народну республіку Лева Троцького, документальні кадри і фрагменти тогочасних шифрограм, сучасні реконструкції подій та коментарі історика Юрія Митрофаненка.

 

 

Події у фільмі реконструйовані за романом Юрія Горліс-Горського «Холодний Яр». Автори також користувались працями Романа Коваля, який тривалий час досліджував тему.

 

 

 

Режисер і сценарист фільму - Галина Химич, редактор і продюсер стрічки - Оксана Левкова.

 

Нагадаємо, 27 березня, до Міжнародного дня театру Перший національний показав документальний фільм власного виробництва «Гнат Юра. На перехресті часу» про відомого українського актора і режисера.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY