detector.media
03.04.2015 14:30
У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival
У Києві пройде фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival

Із 17 по 27 квітня у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Києво-Могилянська академія» (КМЦ НаУКМА, вул. Іллінська, 9) проходитиме фестиваль документального кіно Ukraine: International Documentary Festival. Про це повідомляють організатори заходу - фонд Foundation Arts, Culture & Science (Нідерланди/Україна) та кіноклуб Києво-Могилянської академії.

 

Тема фестивалю - досвід змін, особистих та суспільних. «Програма висвітлює нові підходи до критичних ситуацій, реформи та пошук вдалих рішень у суспільному житті країн, досвід розвитку та гідного життя в неідеальних умовах», - зазначають організатори.

 

22 фільми програми відібрані серед стрічок фестивалю IDFA (Amsterdam). 13 фільмів - прем'єри 2014 року. У фестивалі беруть учать фільми з Нідерландів, Естонії, Канади, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Франції, Мадагаскару, Нової Зеландії. Спеціальна програма - фільми з Нідерландів про події в пострадянських країнах.

 

Кіносеанси о 16:30 проходитимуть англійською мовою, о 19:30 - з перекладом.

 

Програма показів фестивалю у КМЦ НаУКМА складається з кількох тематичних частин:

 

1. Фільми з різних країн світу про досвід змін та пошук нових рішень у критичних ситуаціях. Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «Бути разом з президентом» Інеке Смітс (фільм про життя Сандри Роелофс - жінки Міхеїла Саакашвілі), «Бабусі-партизанки» Іке Бертелз, «Пікадори» Аміра Ескандарі, «Поза системою» Олександра Оя, «Малагазійський шлях» Нантенаїни Лова.

 

2. Гідність та кураж за будь-яких обставин. Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «Хіп Хоп-ерація» Бруна Еванса, «Вставати вночі» Стюарта Едвардза.

 

3. Місце мистецтва та культури у нашому житті (цього року у фокусі музика). Фільми-прем'єри 2014 року. Серед них: «50 концертів навколо світу» Хедді Хонігманн, «Національна галерея» Фредеріка Вайсмана.

 

4. Фільми про життя пострадянських країн 2008-2014 років. Основний фільм - «Соціалізм-крадій» Манфреда Вайноківі (фільм про Естонію). Інші фільми цієї частини програми досліджують життя сучасної Росії.

 

У програмі фестивалю - лекції та майстер-класи, творчі зустрічі і дискусії за участі громадських діячів, українських письменників та режисерів-документалістів, які проходитимуть в аудиторії №101 4-го корпусу НаУКМА о 18:00:

- творча зустріч із письменницею Дзвінкою Матіяш (18.04);

- творча зустріч із режиссером-документалістом Поліною Кельм (18.04);

- творча зустріч із режиссером-документалістом Тетяною Кононенко (25.04);

- лекція «Експеримент після експерименту: постсоціалістичні змагання» Михайла Мінакова, доктора філософських наук, доцента кафедри філософії та релігієзнавства Києво-Могилянської академії (18.04);

- дискусія «Чи можлива культурна революція в Україні? Реформи та небезпеки в критичних умовах» з кураторкою і культурним аналітиком Катериною Ботановою (26.04);

- зустріч з Андрієм Мелешевичем, професором, президентом Києво-Могилянської академії (20.04);

- майстер-клас Ukrainian Stories щодо створення документального проекту та написання синопсиса майбутнього фільму (21.04, 23.04).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY