detector.media
02.04.2015 10:27
Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК
Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК

Народний депутат («Блок Петра Порошенка») Ольга Червакова заявляє, що уряд досі не ухвалив рішення про ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Одразу після ухвалення закону, який створив передумови для ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК), мало бути рішення Кабміну про ліквідацію цього органу. Крім того мала бути створена ліквідаційна комісія і протягом трьох місяців, як написано в положеннях закону, комісію мали  ліквідувати. Проте, як мені відомо з власних джерел, у цьому напрямку поки нічого не відбувається», - сказала вона.

 

Ольга Червакова також повідомила, що працівники апарату НЕК з питань захисту суспільної моралі продовжують отримувати зарплату, незважаючи на те, що парламент вилучив із законодавства усі норми щодо діяльності комісії.

 

«Приблизно півсотні людей зараз працюють в апараті. Вони отримують зарплатню, нічого не змінилося, державне фінансування на це іде, але згаданий орган з находиться поза законом. Як мені повідомляють, вони не виконують жодних функцій, телефони комісії не  відповідають», - пояснила нардеп.

 

З цього приводу Ольга Червакова направила депутатське звернення до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. «Ми просимо проінформувати нас про здійснення Кабінетом міністрів остаточної ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. З власних джерел мені відомо, що зараз у цьому плані нічого не відбувається. Членів комісії ніхто не звільняв, адже немає ліквідаційної комісії», - сказала нардеп.

 

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» (законопроект Ольги Червакової №1647), який передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу.

 

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі»». Згідно з законом № 173-VIII від 10 лютого, із Закону України «Про захист суспільної моралі» виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

У законі також зазначається, що контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, податкову політику, митну справу, у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Для остаточної ліквідації комісії потрібне рішення Кабінету міністрів. У березні Рух «Стоп цензурі!» та РПР-Медіа поширили заяву із закликом до Кабінету міністрів України завершити процес ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY