detector.media
01.04.2015 19:10
Кримськотатарське інформаційне агентство QHA буде працювати з Києва
Кримськотатарське інформаційне агентство QHA буде працювати з Києва

Кримськотатарське інформагентство QHA («Агентство «Кримські новини», в перекладі на кримськотатарську - Qırım Haber Agentliği/Ajansı), що працювало у Криму, після відмови Роскомнагляду у реєстрації за російським законодавством вирішило продовжити свою діяльність на материковій Україні, у Києві. Про це йдеться на сайті інформагентства.

 

Інформагентство QHA повідомляє, що розпочало свою діяльність у Криму в 2006 році, отримавши свідоцтво про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб'єкта інформаційної діяльності № 124 від 14 березня 2005 року згідно законодавства України. Агентство здійснює діяльність російською, кримськотатарською, англійською мовами.

 

«Після переходу Криму під контроль Російської Федерації, з причини відмови Роскомнаглядом агентству в реєстрації, що характерно для багатьох кримськотатарських ЗМІ, керівництво прийняло рішення про перенесення головного офісу підприємства в столицю України - Київ», - повідомляє інформагентство.

 

Водночас керівництво інформагентства QHA заявляє, що буде використовувати всі правові механізми та можливості для продовження інформаційної діяльності в Криму. До зміни ситуації офіс компанії буде знаходитися в Києві, в різних містах України і в турецьких містах Анкара і Стамбул діятимуть регіональні відділення агентства.

 

«Інформагентство QHA намір і далі надавати своїм читачам найгарячіші новини з різних точок світу», - йдеться на сайті агентства.

 

Нагадаємо, 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR - розважально-інформаційний телеканал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» - змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством.

 

Роскомнагляд тричі повертав документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітив раніше. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні. Цього ж дня Міністр інформаційної політики України Юрій Стець та радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський зустрілись з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, повідомляє прес-служба міністерства. Сторони обговорили можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу ATR, дитячого телеканалу Lale і радіостанції Meydan, що входять до холдингу ATR, на материковій Україні. Міністр запевнив, що кримськотатарським ЗМІ буде надано всебічне сприяння з боку держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY