detector.media
31.03.2015 15:47
«Інтер» покаже прем'єру документального фільму власного виробництва «Небо. Літак. Мрія»
«Інтер» покаже прем'єру документального фільму власного виробництва «Небо. Літак. Мрія»

11 квітня до Міжнародного дня космонавтики 12 квітня, що в Україні відзначається також як День працівників ракетно-космічної галузі України, телеканал «Інтер» покаже прем'єру документального фільму власного виробництва «Небо. Літак. Мрія». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка, що розповість про забуті досягнення української аерокосмічної промисловості, про великих українців в космонавтиці і нагадає, що Україні є чим пишатися в цій галузі, вийде в ефірі о 10.00.

 

У багатьох проектах ракетно-космічної галузі брали участь українські конструктори. Наприклад, радянську модель космічного корабля-човника багаторазового використання «Буран» створив киянин Гліб Лозино-Лозинський. Українські підприємства брали участь у розробці унікального комплексу системи «Буран-Енергія». Найбільший у світі і самий потужний транспортний літак «Мрія», який дозволяв транспортувати навіть космічні кораблі «Буран» і який внесений до Книги рекордів Гіннеса, створений київським Конструкторським бюро ім. Антонова. 

 

У фільмі «Небо. Літак. Мрія» використовується унікальне архівне відео АНТК ім. Антонова, яке раніше не демонструвалося. Крім того, в фільмі багато ексклюзивних інтерв'ю: з космонавтом Леонідом Каденюком, з льотчиком-випробувачем Олександром Галуненко, з конструкторами - безпосередніми творцями літаків «Руслан» і «Мрія».

 

 

Виробництвом стрічки займалося об'єднання «07 продакшн». Автор сценарію Михайло Колесніков, режисер Олексій Лябах.

 

Напередодні прем'єри, 9 квітня, о 19.00, відбудеться допрем'єрний показ фільму в синьому залі Будинку Кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6).

 

Нагадаємо, телеканал «Інтер» до 70-х роковин закінчення у Європі Другої світової війни, яку канал називає «Перемогою у Великій Вітчизняній війні», відновлює проект «Наш полк» і запрошує взяти участь в інтернет-акції. Для цього необхідно надіслати телеканалу фотографії своїх бабусь і дідусів, які брали участь у Другій світовій війні, а також поділитись спогадами про них, історіями їх життя на сайті Рolk.inter.ua.

 

«Детектор медіа»



detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY